Your IP: Unknown · Your Status: ProtectedUnprotectedUnknown

Skip to main content

4 nemme og hurtige måder at opsætte en VPN til dit Apple TV

Apple TV er en fantastisk platform, hvor man kan se sine yndlingsserier og -film. Men ligesom med alle andre internetforbundne enheder lurer der en cybersikkerhedsmæssig risiko. Selv et Apple TV skal beskyttes ordentligt, og det kan blandt andet ske via en VPN. I denne artikel belyser vi derfor, hvordan man selv kan konfigurere en VPN på sit Apple TV.

4 nemme og hurtige måder at opsætte en VPN til dit Apple TV

Download NordVPN til Apple TV

Den hurtigste og nemmeste måde at få VPN til Apple TV er ved at downloade en VPN-app og bruge den direkte på din tvOS-enhed. Du kan besøge NordVPNs hjemmeside og finde linket til NordVPN-appen dér. Du kan også vælge at gå direkte til App Store for at downloade appen.

For at downloade og installere VPN-appen skal du blot følge nedenstående trin. Hvis du allerede har appen, skal du blot logge ind:

  1. Gå ind i App Store på dit Apple TV
  2. Søg efter “NordPVN”
  3. Klik på knappen Log in
  4. Du vil herefter modtage en besked. Klik på Agree and continue
  5. Scan QR-koden med din mobiltelefon
  6. Bekræft din identitet ved at indtaste koden på din tv-skærm
  7. Klik på knappen Quick Connect

Det var det! Du er nu forbundet til den nærmeste og hurtigste VPN-server.

Hvis du ikke har benyttet NordVPN før, kan du stadig følge ovenstående trin, men i stedet klikke på knappen “Create account” fremfor “Log in”. Scan derefter QR-koden med din telefon og bekræft din identitet ved at indtaste koden på din tv-skærm. Klik på “Get subscription” i NordVPN-appen, og abonnér på NordVPN for at beskytte dit Apple TV.

Herefter skal du blot finde knappen “Quick Connect” i din NordVPN app og klikke på den. Nu har du gjort al din Apple TV trafik privat.

Andre måder at bruge NordVPN på Apple TV

Den nemmeste måde at sikre dit TV med en VPN-forbindelse er ved at bruge NordVPN direkte på dit Apple TV. Der er dog også mange andre måder at sikre dit TV på – de kræver bare lidt mere arbejde. Du kan blandt andet opsætte en VPN på dit Apple TV på følgende måde:

  • Opsætning af VPN på din Wi-Fi router
  • Del en VPN-forbindelse med dit Apple TV
  • Opsætning af SmartDNS på Apple TV

En af de hyppigste måder at sætte en VPN op på et Apple TV er at benytte din router med en VPN. Hvis du installerer en VPN på din router, vil du også samtidig beskytte dit Apple TV samt alle øvrige enheder, der er forbundet til netværket. Og du vil derfor ikke have behov for at installere VPN-software på hver enkelt enhed.

apple tv vpn

Installér NordVPN på din router

I stedet for at bruge en app, kan du installere NordVPN direkte på din router. Installeringsprocessen afhænger af din routers firmware, men uanset hvad vil processen foregå i tre trin:

  1. Find din router IP-adresse
  2. Log ind på din router
  3. Konfigurér din router til en VPN-forbindelse

Du kan også læse mere om emnet i artiklen sådan installerer du en router med VPN på vores blog for at få mere information.

Der er både fordele og ulemper ved at køre NordVPN på din router:

Installér NordVPN på din router. Beskyt dine forbindelser med verdens førende VPN.

Fordele

  • pros
    Det beskytter dit Apple TV samt alle andre forbundne enheder. Din VPN-router vil dække andre IoT-enheder i dit hjem som for eksempel sikkerhedskameraer og sågar smart-brødristere.
  • pros
    Du er altid beskyttet. Så længe din router er tændt, så er din VPN det også. Dermed glemmer du aldrig at tænde for den, når alle enheder skal sikres i hjemmet.
  • pros
    Alle er dækket ind. Enhver enhed, som er forbundet til din router, vil være beskyttet. Det gælder også gæster, børn og andre enheder, som kobler sig til dit netværk.
  • pros
    Udvider dækningen af enheder. Normalt vil NordVPN kunne dække op til 6 enheder. Selvom det i forvejen er en del, så kan dette tal udvides ved brug af VPN på routeren. Vær dog opmærksom på, at hastigheden kan sænkes, hvis man overdriver brugen af enheder på routeren.

Ulemper

  • cons
    Lidt kompliceret at opsætte. At opsætte en VPN på din router svarer ikke helt til blot at downloade en app til en understøttet enhed. Du skal logge ind på din router, hver gang du skal justere landet og serveren, du ønsker at skabe forbindelse til.
  • cons
    Variation i krypteringsstyrke. Ikke alle routere understøtter de kraftfulde krypteringsmuligheder, som NordVPN kan tilbyde. På de allermindste routere kan man blive nødsaget til at vælge en mindre kraftfuld kryptering eller tunnelprotokol, som ikke udnytter det fulde potentiale af NordVPN. En løsning kunne her være, at man erhverver sig en kraftigere router eller benytter en svag separat router med NordVPN til udelukkende at køre Apple TV.
  • cons
    Blokerer for indgående adgang. Hvis du har enheder, som du kan skabe forbindelse til udenfor dit Wi-Fi netværk, så vil disse ikke fungere, når din router kører en VPN. Det vil dog ikke være et problem for dit Apple TV, da du kun har brug for det til at skabe udgående forbindelse, når du ser TV.
  • cons
    Alle enheder forbliver ubeskyttede mellem dig og routeren. Eftersom krypteringen sker på routeren, vil din data forblive ukrypteret, indtil den når frem til routeren. Det vil dog ikke udgøre noget problem, hvis du i forvejen har et sikkert hjemmenetværk. Noget andet ville være, hvis dit netværk eksempelvis slet ikke var beskyttet med en adgangskode.
VPN Fordele og Ulemper
Sikrer dit Apple TVyes
Ingen risiko for at du glemmer at tænde dit VPNyes
Dækker adskillige brugere med én NordVPN-kontoyes
Beskytter alle enheder, som er forbundet til routerenyes
Ikke så nemt at opsætteno
Varieret krypteringsstyrkeno
Blokerer for indgående adgangno
Enhederne forbliver ubeskyttede mellem dig og routerenno

Skulle du opleve problemer med at forbinde din VPN med routeren, kan du altid kontakte NordVPNs kundesupport.

Del en VPN-forbindelse med dit Apple TV

Du kan også slå VPN’en til på din bærbare computer og lade din bærbare computer fungere som router. Hvis dit Apple TV er forbundet til din bærbare computers router, så vil det også fungere som en VPN for dit Apple TV.

Der kan dog være visse problemer med denne metode. Mac-computere understøtter i øjeblikket ikke denne funktion. De kan nemt dele deres internetadgang, men enheder, som forbindes til, dem vil ikke blive dækket af VPN’en. Du kan lave en sådan opsætning på en Windows-computer, men det kan være en ret avanceret proces.

Der findes to overordnede måder, hvorpå du kan dele din virtuelle private netværksforbindelse på din computer:

  1. Del en VPN-forbindelse via mobilt hotspot
  2. Del en VPN-forbindelse via trådløs forbindelse

Se vores detaljerede tutorial for at omdanne din Windows-laptop til en VPN-router.

Opsætning af VPN via SmartDNS

SmartDNS har sine fordele, såsom adgang til legitime abonnementer fra dit hjemland, når du er på ferie. SmartDNS påvirker ikke din internethastighed så meget, og det tilføjer et sikkerhedslag ved at forhindre DNS-lækager under din VPN-forbindelse. Men det beskytter ikke din enhed eller krypterer din trafik på samme måde, som en VPN gør.

Alle de bedste VPN-tjenester understøtter SmartDNS-funktionen, herunder VPN. De originale NordVPN-apps anvender automatisk NordVPNs SmartDNS-servere, når de er forbundet til din VPN. Her er en trin-for-trin guide til, hvordan du opsætter SmartDNS på NordVPN til Apple TV:

  • Du skal først whiteliste din IP-adresse. Det kan du gøre ved at logge ind på din NordVPN-konto og slå Smart DNS-funktionen til.
  • Herefter skal du gå ind i menuen General og derefter Network på dit Apple TV.
  • Klik på Wi-Fi i toppen og vælg det samme netværk, som IP-adressen du whitelistede.
  • Vælg Configure DNS og Manual.
  • Indtast SmartDNS serveradressen, som blev leveret af din VPN-udbyder. For NordVPN skal du benytte: Primary DNS: 103.86.99.103 og Secondary DNS (hvis tilgængelig): 103.86.96.103.
Smart DNS

Derfor har du brug for en Apple TV VPN

Dit Apple TV har brug for en VPN, da du med en VPN kan få adgang til dit hjemlige indhold, når du rejser. Den hjælper dig også med at undgå buffering, når du streamer, og den beskytter dig mod cyberkriminelle, samtidig med at den skjuler din IP-adresse.

Der er op til flere gode grunde til, at du bør vælge NordVPN som din VPN-udbyder. Skulle du stadig være i tvivl, så følger her en liste over væsentligste fordele:

  • Er nu tilgængelig direkte på tvOS. Du kan nu downloade og bruge NordVPN-appen på dit Apple TV, på samme måde som du bruger enhver anden app. Det er både hurtigt og nemt.
  • Beskyttelse af ethvert Apple TV. Med NordVPN er det underordnet hvilken generation af Apple TV du ejer. Du kan nemlig sikre dem alle: Apple TV 4K, Apple TV HD, Apple TV 3rd Gen., Apple TV 2nd Gen. og Apple TV 1st Gen.
  • Stort antal servere: NordVPN er mere end bare danske servere. Faktisk har VPN-udbyderen et af de største udbud af servere på verdensplan. Der er over 2500 VPN-servere i Europa, over 480 i Canada og mere 130 i Japan. Alt i alt har NordVPN over 5900 servere fordelt over 60 lokationer i hele verden. Du får derfor næppe problemer med at finde en passende VPN-server.
  • Lynhurtig forbindelse. NordVPN’s letvægtsprotokol NordLynx sikrer maksimal hastighed og minimal brug af VPN-data. Nyd godt af stabil streaming uden afbrydelser eller lagging.
  • Sikkerhed på enhver enhed. Sikr din mobil, laptop, tablet, router eller en anden IoT-enhed med blot én konto. NordVPN er kompatibel med alle større styresystemer og giver dig mulighed for at sikre op til 10 enheder.
  • 30 dages pengene tilbage-garanti. At være NordVPN-bruger behøver ikke at være en langvarig forpligtelse. Hvis du ikke er tilfreds med vores service, kan du få dine penge tilbage inden for 30 dage, uden at vi stiller spørgsmål. Så kom i gang og prøv NordVPN.

NordVPN: En af markedets bedste VPN’er til dit Apple TV

Hvis du er på jagt efter den bedste VPN-kvalitet til dit Apple TV, så kan du nu stoppe din søgen. NordVPN er en af de bedste VPN’er til Apple TV-brugere, da vi råder over 5900 servere rundt om i verden og kan tilbyde solid sikkerhed samt en lynhurtig forbindelse på enhver Apple TV-enhed.

Som du vil kunne læse i enhver NordVPN anmeldelse, byder NordVPN ind med mange flere fordele end blot beskyttelse af dit Apple TV. NordVPN kan således beskytte hele din samlede internettrafik og tillige tilbyde dedikerede IP-adresser samt meget mere.

Onlinesikkerhed starter med et klik.

Bevar sikkerheden med verdens førende VPN