Your IP: Unknown · Your Status: ProtectedUnprotectedUnknown

Skip to main content

Hur man tar bort sitt Twitter-konto för evigt

Du kan ta bort ditt Twitter-konto med några enkla steg. I den här artikeln förklarar vi hur du enkelt inaktiverar och raderar Twitter på olika plattformar.

Hur man tar bort sitt Twitter-konto för evigt

Går det att ta bort Twitter för evigt?

Cirka 6 000 tweets skickas varje sekund, därmed är det ingen överraskning att vissa användare känner sig överväldigade. Vissa har anklagat Twitter för att främja nätmobbning, kränkande kommentarer och hatretorik. Många användare har bestämt sig för att lämna Twitter för gott.

Men går det verkligen att ta bort Twitter? Ja, det går, men du bör avaktivera tjänsten först. Om du inte kommer åt ditt konto inom 30 dagar efter avaktiveringsperioden kommer Twitter att radera ditt konto och kommer inte längre att koppla ditt användarnamn till det.

När Twitter tagit bort ditt konto kommer du inte längre kunna se ditt konto, återaktivera det eller se dina tweets. Ditt användarnamn kommer även att vara tillgängligt för registrering för andra användare. Du kan även ladda ner din Twitter-data innan du inaktiverar ditt konto genom att göra en begäran till Twitter. Twitter kan behålla information om ditt inaktiverade konto för att säkerställa säkerheten för plattformen.

Hur man tar bort Twitter på Android

  1. Tryck på menyikonen eller profilbilden i det övre vänstra hörnet och välj “Inställningar och sekretess” från rullgardinsmenyn.
  2. Tryck på fliken “Ditt konto”.
  3. Rulla ned tills du hittar fliken “Inaktivera konto” och tryck på den.
  4. Läs informationen och scrolla sedan ner och tryck på “Avaktivera”.
  5. Du måste bekräfta ditt lösenord för att slutföra processen.
  6. Appen kommer återigen be dig bekräfta att du vill avaktivera ditt konto.
  7. Twitter kommer då att bekräfta ditt beslut.

Hur man tar bort Twitter på iOS

  1. Logga in på Twitter-appen och klicka på din profilbild i det övre vänstra hörnet.
  2. Välj “Inställningar och sekretess”.
  3. Välj “Ditt konto”.
  4. Bläddra till botten och välj “Avaktivera ditt konto”.
  5. På nästa sida kommer du att se viktig information om vad som händer när du inaktiverar ditt konto. Läs noggrant och tryck sedan på “Avaktivera”.
  6. Ett nytt fönster kommer att dyka upp. Ange ditt Twitter-lösenord och klicka på “Avaktivera”. Ditt konto är nu inaktiverat.

Hur man tar bort Twitter på datorn

  1. Gå till Twitter och logga in på ditt konto.
  2. Tryck på knappen “Mer” till vänster.
  3. Välj “Inställningar och sekretess”.
  4. Klicka på “Inaktivera ditt konto” i avsnittet “Ditt konto”.
  5. Klicka på “Avaktivera”.
  6. Ange ditt lösenord och klicka på “Avaktivera” igen.
  7. Grattis! Du har precis inaktiverat ditt Twitter-konto. Efter den 30 dagar långa inaktiveringsperioden kommer ditt konto att raderas permanent.

Varför människor lämnar Twitter

Det finns många anledningar till varför användare tar bort sina Twitter-konton, och du kanske vill göra det också om:

  • Du känner dig överväldigad av mängden information. Det blir omöjligt att sålla bland nyheter och inlägg som är irrelevanta för dig.
  • Det blir för beroendeframkallande och tar upp för mycket av din dyrbara tid.
  • Du har hittat bättre alternativ för att få de senaste nyheterna och uppdateringarna.

Twitters integritetsproblem

Twitter har följande integritetsproblem:

  • Twitter misslyckas med att hantera trakasserier online. Twitter försökte göra detta genom att bli av med äggavatarer, men även om du blockerar de som mobbar, rapporterar dem eller får deras tweets filtrerade, kommer deras stötande kommentarer att förbli synliga på andra användares tidslinjer.
  • Du vill inte att Twitter ska samla in och lagra din data. Dessa sociala mediejättar håller ett register över allt från din grundläggande användarinformation och din plats till dina likes, länkar och de widgets du använder. De har till och med tillgång till din adressbok. Du kan hitta mer information om vilken data Twitter samlar in och vem företaget delar den med i deras integritetspolicy.
  • Dataintrång och läckor är en risk. Twitter har råkat ut för cyberattacker tidigare, därmed finns det en risk att dina autentiseringsuppgifter kan läcka ut eller hamna i fel händer.
  • Twitter kan vara skadligt för utsatta användare på grund av risken för nätmobbning och kränkande tweets.

Säkerhetstips på Twitter

Twitter kan vara en bra informationskälla om du använder tjänsten säkert och följer pålitliga profiler. Här är några tips om hur du är säker på Twitter:

  • Öppna inte misstänkta länkar och bilagor som skickas av personer du inte litar på.
  • Om du blir trakasserad bör du omedelbart blockera och rapportera användaren.
  • Dela inte några personliga, känsliga och konfidentiella uppgifter offentligt och till personer du inte känner.
  • Om du gillar att använda Twitter men inte vill att tjänsten ska samla in all information om dig kan du ändra dina sekretessinställningar.
  • Använd starka lösenord och byt dem ofta.

Saker du bör tänka på innan du tar bort Twitter

Oavsett anledning bör du veta följande innan du fortsätter:

  • Du bör ändra ditt användarnamn och e-postadress innan du tar bort ditt twitterkonto. På så sätt, om du bestämmer dig för att skapa ett nytt konto vid ett senare tillfälle, kommer du att kunna använda samma e-postadress och användarnamn.
  • När ditt konto har raderats kommer din information inte längre att vara sökbar på Twitter. Företaget kontrollerar dock inte innehållet som indexeras av sökmotorer som Google, Yahoo eller Bing, vilket innebär att dina gamla inlägg kan leva vidare oavsett om du vill eller inte.
  • Om du tycker det är svårt att ta del av den data du har genererat på Twitter kan du ladda ner ditt dataarkiv. Detta kommer dock bara att förse dig med partiell data. Här finns inga listor, favorit-tweets, direktmeddelanden eller dina foton.
  • Du kan inte radera ditt konto omedelbart. Du måste inaktivera ditt Twitter-konto och kommer att få 30 dagar på dig att komma tillbaka om du ändrar dig. Efter denna tidsfrist kommer ditt konto att vara omöjligt att återställa.

Andra sociala medieplattformar

Att ta bort Twitter betyder inte att du måste bli av med dina andra sociala mediekonton. Om du bestämmer dig för att fortsätta använda andra sociala medieplattformar, kan du med fördel läsa vår integritetsguide för sociala medier.