Your IP: Unknown · Your Status: ProtectedUnprotectedUnknown

Skip to main content

IKEv2/IPsec: Definitioner og funktioner

IKEv2/IPsec er en VPN-protokol, der kører bag kulisserne og holder brugerne sikre. Men hvad er IKEv2/IPsec egentlig, og hvorfor understøtter VPN-tjenesteudbydere det?

IKEv2/IPsec: Definitioner og funktioner

Hvad er en VPN protokol?

En VPN protokol er det system, som opretter den sikre forbindelse mellem din enhed og VPN-serveren. Det sker først via en verificering af autenticiteten af brugerens enhed og VPN-serveren, og dernæst via oprettelsen af en krypteringsnøgle, som kan benyttes af begge.

Systemet giver dataet muligheden for at blive krypteret, afsendt mellem enheden og serveren og derefter at blive dekrypteret på sikker vis. Uanset hvor god en VPN-udbyder er, så kan den ikke levere optimal sikkerhed, hvis den ikke gør brug af en stærk protokol.

Hvad er IKEv2/IPsec?

IKEv2 (engelsk forkortelse for Internet Key Exchange version 2) er en VPN-krypteringsprotokol. Den er baseret på IPsec, som opretter en sikker VPN-kommunikation mellem VPN-enheder og som er ansvarlig for handlinger vedrørende anmodninger og svar i forbindelse med IPsecs sikkerhedsanliggender (SAs).

Mange VPN-udbydere omtaler denne kombination som IKEv2/IPsec eller IKEv2 VPN. IKEv2/IPsec er en blanding af en nøglehåndteringsprotokol (IKEv2) og en tunnel- og datatransporttunnel (IPsec).

Sådan opsættes en IKEv2 VPN-protokol

  1. Download NordVPN’s app
  2. Åbn NordVPN’s app
  3. Gå til Indstillinger
  4. Vælg IKEv2 VPN-protokollen
  5. Nyd fordelene ved en hurtig og sikker VPN-forbindelse!

Er IKEv2 bedre end OpenVPN?

IKEv2-protokollen er hurtigere og mere stabil end en VPN tunnel som OpenVPN, og den kommer med en banebrydende automatisk funktion, der genopretter forbindelsen, hvilket er med til både at øge sikkerheden og brugervenligheden. Det betyder, at den vil genoptage VPN-forbindelsen, selv når din enhed skifter fra en internetkilde til en anden.

For de mere teknisk orienterede benytter IKEv2 sig af AES-256-GCM cypheren til kryptering, kombineret med SHA2-384 for integritet. Dette kombineres med PFS (perfect forward secrecy) ved hjælp af 3072-bit Diffie Hellman-nøgler.

IKEv2/IPSec er blot en i en lang række af protokoller, som hver især baserer sig på og udvider sig fra sine forgængere. Hvor andre VPN-protokoller som f.eks. Point-To-Point Tunneling Protocol (PPTP) og en IPSec VPN som Layer 2 Tunneling Protocol (L2TP/IPSec) har haft problemer med at balancere både hastighed og sikkerhed, har arvtageren OpenVPN formået at præstere flot på begge områder.

OpenVPN er en af de bedste VPN protokoller på markedet i dag, hvorfor den også spiller en væsentlig rolle i NordVPN’s applikationer. Der er dog stadig visse områder, hvor IKEv2/IPSec overgår OpenVPN. Dette skyldes især tre af dens definerende funktioner:

  • Højhastighedsgennemløb
  • Forbedret stabilitet
  • Automatisk genoprettelse af forbindelse

Hvor god er IKEv2/IPsec?

IKEv2/IPsec-protokollen er hurtig og stabil, og den kommer med en automatisk genoprettelsesfunktion, som giver sikkerhed og brugervenlighed. Det betyder, at denne protokol automatisk genoptager din VPN-forbindelse, selv når din enhed skifter fra én internetkilde til en anden.

For de teknisk interesserede bruger IKEv2/IPsec AES-256-GCM-kryptering til kryptering kombineret med SHA2-384 til integritet. Derudover bruger IKEv2/IPsec Perfect Forward Secrecy (PFS) med 3072-bit Diffie-Hellman-nøgler.

Fordelene ved IKEv2/IPSec

  • Automatisk genoprettelse af forbindelse: IKEv2/IPSec leverer en effektiv genoprettelsesfunktion, når din VPN-forbindelse afbrydes.
  • Førende krypteringsalgoritmer: IKEv2/IPSec er en avanceret protokol, som krypterer med højsikkerheds-cyphere for maksimal beskyttelse.
  • Understøttet på tværs af mange forskellige enheder: IKEv2/IPSec understøttes af en bred vifte af enheder, heriblandt smartphones, tilsluttet hjemmeudstyr og en lang række routere.
  • Stabilitet: IKEv2/IPSec tilbyder forbedret stabilitet, leverer en stabil forbindelse og giver brugerne mulighed for at skifte mellem internetforbindelser uden at miste deres beskyttelse.
  • Hastighed: Hvor mange VPN-protokoller har udfordringer med at opretholde en fejlfri internetoplevelse, tilbyder IKEv2/IPSec højhastigheds dataoverførsel og gør browseroplevelsen med en VPN hurtigere og mere fornøjelig.

Hvad er bedst: IPSec eller IKEv2?

IPSec IKEv2 fungerer bedst i kombination og er ikke som sådan synderligt sammenlignelige. Faktisk gør IPCsecs godkendelsespakke allerede brug af IKEv2 i sin egen samling af protokoller.

IPSec er et populært system af en simpel grund: Den er sikker og pålidelig, og dens operationer kan ikke ses af tredjepart. På samme måde danner IKEv2 også grundlag for stabilitet, hurtig dataoverførsel og overlap mellem forbindelser.

NordVPN ser styrken af dette privatlivspartnerskab og bruger IKEv2 VPN-protokollen for at kunne levere en sikrere og mere strømlinet brugeroplevelse.

Onlinesikkerhed starter med et klik.

Bevar sikkerheden med verdens førende VPN