Your IP: Unknown · Your Status: ProtectedUnprotectedUnknown

Skip to main content

Найкращі безкоштовні анонімні акаунти електронної пошти в 2024 році

Надійного шифрування іноді буває недостатньо, коли вам потрібно надіслати справді анонімні імейли. Постачальники послуг електронної пошти все ще можуть отримати ваше ім’я, відстежити IP-адресу та локацію, а також побачити тему електронного листу та одержувачів. Але що робити, коли вам потрібно надіслати чи отримати секретний імейл, який не розкриватиме вашої особи? У такому випадку вам потрібен надійний анонімний постачальник послуг електронної пошти, який не збиратиме ваші дані.

Найкращі безкоштовні анонімні акаунти електронної пошти в 2024 році

Що таке анонімна електронна пошта

Простіше кажучи, анонімний імейл – це той, що приховує особу відправника і не містить жодної особистої інформації. Анонімний електронний лист неможливо відстежити.

Анонімні сервіси електронної пошти шифрують ваші повідомлення, тому, навіть якщо їх перехоплять під час передачі, ніхто не зможе побачити їх вміст. Ваша імейл-адреса, час відправлення повідомлення, ім’я вашого пристрою і навіть IP-адреса також будуть приховані від одержувача.

Навіщо потрібна анонімна електронна пошта

Існує багато причин, чому вам може знадобиться надіслати чи отримати анонімний імейл:

  • Ви журналіст та пишете на якісь гострі теми, як заворушення чи громадянська війна.
  • Ви активіст, який бореться за свободу слова чи інші права людини.
  • Вам треба повідомити про неетичну компанію чи уряд.
  • Ви живете в країні з репресивним режимом, де контролюються ваші електронні листи та все, що ви робите в Інтернеті.
  • Вам не потрібно, щоб технологічні гіганти як Google читали ваші імейли і відстежувати поведінку в Інтернеті.
  • Ви дбаєте про конфіденційність і безпеку та не хочете, щоб вас можна було ідентифікувати по вашім електронним листам у разі зламу.

Багато постачальників послуг електронної пошти пропонують безпечний сервіс, але не всі вони захищають вашу особу. Деякі з них шифрують лише вміст електронних листів, тому обов’язково перевірте, чи приховують вони вашу IP-адресу, чи запитують вашу особисту інформацію під час реєстрації та чи пропонують додаткові функції безпеки, такі як одноразова електронна адреса.

Чи існує електронна пошта, яку не можна відстежити?

Хоча ніхто не може гарантувати вам 100% невідстежуваність, все ж можна значно покращити конфіденційність, використовуючи анонімні акаунти електронної пошти. Вони зберігають вашу адресу анонімною та шифрують з’єднання, також можна використовувати систему псевдонімів для створення кількох профілів, захищаючи таким чином свою особу.

Однак навіть найнадійніший інструмент безпеки не захистить вас, якщо ви самі не захистите себе. Тому обов’язково використовуйте надійні паролі, ніколи не натискайте на підозрілі посилання та завжди використовуйте NordVPN для захисту свого трафіку. Здоровий глузд і інформованість зроблять вас набагато більш невідстежуваними.

Найкращі постачальники послуг анонімної електронної пошти

Щоб допомогти вам залишатися в безпеці, ми зробили огляд найкращих постачальників анонімної електронної пошти, які пропонують безкоштовні зашифровані акаунти та забезпечують повну анонімність.

ProtonMail

Proton Mail

ProtonMail є одним з найпопулярніших постачальників безпечної електронної пошти. Він використовує PGP для шифрування імейлів, перш ніж вони залишать ваш пристрій. ProtonMail має політику нульової інформації, тобто ніхто, навіть співробітники ProtonMail, не можуть стежити за вашими повідомленнями. На жаль, ProtonMail не шифрує метадані, заголовки та рядки теми.

Також для створення акаунту не вимагається надавати особисту інформацію. Однак у вас є можливість прив’язати електронну адресу для відновлення на випадок, якщо ви забудете пароль. Також можна надсилати самознищувані повідомлення і визначати їх тривалість.

Безплатний акаунт дасть вам 500 МБ пам’яті та можливість надсилати до 150 повідомлень на день. Щоб отримати більше пам’яті та додаткові функції, можна вибрати платну послугу. Однак Protonmail може попросити вас ввести свій номер телефону, щоб отримати SMS-повідомлення для створення або підтвердження облікового запису. Але це може бути неактуальним для більшості користувачів. До того ж, залежно від вашої потенційної вразливості, безкоштовна електронна пошта без потреби надавати номер телефону буде більш безпечним варіантом.

Tutanota

Tutanota

Tutanota – ще один популярний вибір серед експертів з онлайн-безпеки та конфіденційності. Вони використовують власний стандарт для шифрування всієї вашої скриньки, включаючи теми листів та список контактів. Tutanota забезпечує наскрізне шифрування між користувачами, але можна надсилати зашифровані повідомлення і некористувачам. Все, що вам знадобиться, це надіслати їм пароль, щоб вони розшифрували ваш лист.

Для створення акаунту не потрібно вводити будь-яку особисту інформацію, і безплатний план надає вам цілий 1 Гб пам’яті. Tutanota також видаляє IP-адресу з ваших електронних листів, тож, навіть якщо комусь вдасться підглядати за вашим трафіком, він не зможе визначити ваше місцеперебування. Плюс програмне забезпечення Tutanota має відкритий вихідний код, який кожен може переглянути для перевірки безпеки.

Secure Email

Secure Email

Secure Email – чудовий постачальник анонімних послуг електронної пошти, який кодує листи потужним 4096-бітним та SSL шифруванням, забезпечуючи надійний захист від відстеження під час передачі. Для створення облікового запису Secure Email теж не потрібно надавати особисту інформацію.

Secure Email не співпрацює з американською програмою спостереження PRISM і відкрито повідомляє про свою політику конфіденційності. Сервіс не реєструє вашу IP-адресу, а це означає, що він не має особистої інформації про вас і не може її передати державним органам чи шпигунам.

Guerilla Mail

Guerilla Mail

Guerilla Mail – ще один надійний постачальник зашифрованої електронної пошти. Він існує вже понад десять років, надаючи користувачам безплатну одноразову адресу електронної пошти для надсилання та отримання анонімних листів. Можна навіть створити власну адресу електронної пошти або скористатися функцією «шифрування адреси» для генерації рандомізованої адреси.

Для створення облікового запису не потрібні персональні дані, але якщо ви все ж хвилюєтесь, що вас відстежать, Guerilla Mail дозволяє надсилати анонімні повідомлення без облікового запису. Ще одна чудова функція для попередження витоку даних у разі зламу – це повідомлення, яке триває тільки годину після отримання.

AnonAddy

AnonAddy розшифровується як Anonymous Email Address (анонімна електронна адреса), що значною мірою описує його функції. Це прозора служба електронної пошти з відкритим вихідним кодом, яка шифрує листи та не відстежує вас. Сервіс не вживає таргетовану рекламу.

AnonAddy використовує систему псевдонімів, дозволяючи вам мати кілька електронних адрес, і таким чином захищає вашу конфіденційність. Сервіс має безліч корисних функцій, включаючи захист від небажаного спаму шляхом деактивації псевдоніму, та можливість ідентифікувати, хто продав ваші дані, використовуючи різні адреси електронної пошти для кожного сайту.

AnonAddy також захищає вас від перехресних посилань, які можуть розкрити вашу особу у разі зламу. Плюс є можливість відповідати на електронні листи, не повідомляючи свою справжню адресу.

PrivateMail

PrivateMail пропонує сервіс анонімної зашифрованої електронної пошти. Він використовує наскрізне шифрування OpenPGP, шифрує ваші збережені файли та дозволяє вмикати самознищення електронної пошти та контактів. Сервіс також зручний для безпечного обміну файлами. Він не шифрує дані на своїх серверах, тому особиста інформація ніколи не потрапляє до рук співробітників. PrivateMail може похвалитися широкими функціональними можливостями та підтримкою кількох платформ, тому цей сервіс електронної пошти безперечно варто спробувати.

Mailfence

Mailfence – це ще одна система електронної пошти, яка пропонує OpenPGP на основі наскрізного шифрування. Вона надає надійний сервіс електронної пошти, але також пропонує інші функції, такі як календар, контакти, документи тощо. Також можна використовувати псевдоніми для керування різними ідентифікаторами та фільтрувати вхідні листи, щоб захистити конфіденційність та уникнути спаму.

До того ж Mailfence підтримує звіти про прозорість і так зване свідчення канарки. Програмні сервери розташовані в Бельгії, тому сервіс не зобов’язаний дотримуватися наказів США про нерозголошення інформації, договорів про екстрадицію чи листів національної безпеки.

Інші способи використання анонімних акаунтів електронної пошти

1. Якщо вам потрібно лише надсилати електронні листи

Якщо вам потрібно лише надіслати анонімний електронний лист, але не потрібно отримувати відповідь, візьміть до уваги платформ односторонньої анонімної електронної пошти, як-от AnonymouseMail, CyberAtlantis, 5ymail і W3 Anonymous Remailer. Деякі з них дозволяють використовувати відкритий PGP ключ одержувача для шифрування свого повідомлення в той час, як інші надсилатимуть вам підтвердження про прочитані та отримані листи, повністю приховуючи вашу особу.

2. Якщо вам потрібно лише отримувати електронні листи

TrashMail є одним із найпопулярніших провайдерів електронної пошти лише для вхідних листів, і його рекомендують експерти з конфіденційності.

TrashMail – це невідстежуваний постачальник електронної пошти, який пропонує власникам облікових записів безкоштовно до 25 одноразових листів з 16 різних доменів. Він фільтрує та відхиляє спам, тому ви отримуєте лише бажані повідомлення, зберігаючи свою справжню адресу анонімною.

Для свого облікового запису TrashMail також можна встановити термін служби від 1 дня до року. Обліковий запис буде автоматично видалено після завершення терміну дії. Є можливість вказати, скільки разів кожен із ваших облікових записів надсилатиме електронні листи на ваш початковий акаунт. Безкоштовна версія дозволяє лише до 10 пересилань.

Trashmail має розширення Google Chrome і Firefox, тож щоб скористатися їхніми безкоштовними безпечними сервісами електронної пошти, вам навіть не потрібно відвідувати сайт.

3. Якщо ви не можете попрощатися з Google

Якщо ви не готові зовсім покинути Gmail, але все одно хочете надсилати анонімні листи, можна створити акаунт Gmail із вигаданою інформацією. Однак Google все одно попросить вас надати свій номер телефону для підтвердження облікового запису. Якщо у вас є такий акаунт, можна налаштувати PGP шифрування, щоб ні Google, ні хтось інший не могли стежити за вашим листуванням. Однак навіть із PGP шифруванням Google шпигуни все одно можуть бачити вашу IP-адресу та локацію. Хороша новина в тім, що VPN може приховати їх, тому найкраще використовувати додаток NordVPN разом з PGP.

Захистіть свою особу за допомогою VPN

VPN приховує всю вашу активність в Інтернеті від трекерів провайдерів і віддалених хакерів, шифруючи весь ваш трафік і дані під час їх передачі. Він також захищає вашу особу і приховує локацію, маскуючи IP-адресу, тому, якщо ви шукаєте повний захист конфіденційності разом з анонімною поштою, використання VPN – це саме те, що вам потрібно.

Наприклад, якщо ви надсилаєте електронні листи або здійснюєте онлайн-банкінг під час використання загальнодоступного Wi-Fi або будь-якого іншого незашифрованого з’єднання, вашу інформацію можуть викрасти хакери. Якщо їм вдасться виявити вашу IP-адресу, вони навіть можуть спробувати під’єднатися до неї так званим методом грубої сили, захопити ваш пристрій і вкрасти інформацію. Додаток NordVPN миттєво захистить вас за допомогою 256-бітного AES шифрування. Додатковим захистом служить автоматичне відключення вашого пристрою від Інтернету, якщо ви втратите VPN-з’єднання.

Візьміть конфіденційність у свої руки. Будьте в безпеці з провідним світовим VPN-сервісом.