Your IP: Unknown · Your Status: ProtectedUnprotectedUnknown

Skip to main content

Miten VPN-palvelua käytetään?

VPN:n käyttö ei ole rakettitiedettä. Sinun ei tarvitse olla asiantuntija hyödyntääksesi VPN:n lukuisat edut. Halusit sitten käyttää julkista Wi-Fiä turvallisesti tai striimata videosisältöä suojatusti, pääset alkuun vain paria askelta seuraten.

Miten VPN-palvelua käytetään?

Tässä artikkelissa kerromme, miten käytät VPN:ää Androidilla, iOS:llä tai tietokoneella. Samalla tutustut NordVPN:n helppokäyttöisiin toimintoihin eri tilanteissa. VPN ei ole niin monimutkainen kuin ehkä luulet!

Miten käytetään VPN:ää?

VPN:n käyttäminen on yksinkertaista. VPN:n käyttämistä varten tarvitaan VPN-sovellus, joka asennetaan tietokoneelle tai muulle internettiä käyttävälle laitteelle, kuten älypuhelimelle. VPN suojaa internet-yhteytesi, kun muodostat sovelluksessa yhteyden VPN-palvelinsijaintiin. Yhteyden muodostaminen on helppoa, sillä käyttäjän tarvitsee vain valita haluamansa sijainti sovelluksessa tai antaa sovelluksen valita paras sijainti.

Lataa VPN-sovellus

Käyttääksesi VPN:ää, sinun on ladattava jonkin palveluntarjoajan VPN-sovellus. Lataamalla haluamasi VPN-tarjoajan sovelluksen ja valitsemalla sopivan tilauksen pääset heti alkuun.

Ota VPN-palvelu käyttöön

Parhaat VPN-palvelut, kuten NordVPN, tarjoavat erittäin yksinkertaisen käyttöönottoprosessin. Sinun tarvitsee vain ladata ja asentaa VPN – käyttö on mahdollista aloittaa välittömästi tilin luomisen jälkeen.

Et tarvitse teknistä osaamista kytkeäksesi VPN-palvelun päälle tai pois. Sovelluksen asentamisen jälkeen saat kaikki tarvittavat ohjeet suoraan ruudullesi, ja VPN:n käyttöönotto onnistuu vain muutamalla napinpainalluksella.

Asetusten kautta pääset käsiksi myös moniin muihin palveluihin, kuten Kill Switchiin tai esimerkiksi sopivan palvelimen valintaan.

Yhdistä VPN-palvelimelle

VPN:n käyttö perustuu siihen, että käyttäjän internet-liikenne kulkee ylimääräisen suojatun palvelimen kautta. NordVPN:n kautta voit yhdistää automaattisesti parhaaseen palvelimeen valitsemalla pikayhdistämisen. Vaihtoehtoisesti voit itse selata saatavilla olevia palvelimia ja yhdistää esimerkiksi ulkomaisille palvelimille.

Verkkoturvallisuus käynnistyy napsautuksella.

Pysy suojattuna maailman johtavan VPN:n avulla

VPN:n käyttö eri alustoilla

Voit käyttää NordVPN-sovellusta niin Windows-, macOS-, iPhone- ja Android-laitteilla. Katso alta, miten lataat, asennat ja käytät VPN:ää näillä eri alustoilla.

VPN:n käyttö Windowsilla

  1. Rekisteröidyttyäsi omalle NordVPN-tilillesi saat palvelun käyttöösi. Valitse nyt ruudulta pikayhdistäminen, ja sinut yhdistetään automaattisesti nopeimmalle mahdolliselle palvelimelle. Halutessasi voit myös itse valita sopivan palvelimen eri maasta.
  2. NordVPN luo nyt automaattisesti yhteyden palvelimelle, ja kun tilaksi vaihtuu yhdistetty, olet virallisesti yhdistänyt itsesi VPN-palvelimelle. Näet samassa yhteydessä vielä palvelimen tiedot, kuten sijainnin ja IP-osoitteen.
  3. Lisäksi sinun pitäisi vielä nähdä Windowsin ponnahdusikkuna, joka kertoo yhteyden luonnin palvelimelle onnistuneen.

VPN:n käyttö macOS:llä

  1. Asenna ensin NordVPN Macin App Storen kautta. Luo vielä itsellesi käyttäjätili ja kirjaudu sisään sovellukseen.
  2. Löydät painikkeen pikayhdistämiseen sovelluksen oikeasta yläkulmasta. Klikkaa tätä yhdistääksesi automaattisesti nopeimpaan palvelimeen
  3. Ruudullesi ilmestyy ponnahdusikkuna, josta näet vahvistuksen, että yhteyden muodostaminen on onnistunut.

VPN:n käyttö Androidilla

  1. Pääset asentamaan NordVPN-sovelluksen suoraan Google Play Storen kautta. Sovelluksen asentamisen jälkeen kirjaudu vielä sisään tilillesi tai rekisteröidy.
  2. Yhdistä sopivaan palvelimeen valitsemalla palvelin maakohtaisesta listasta. Vaihtoehtoisesti voit käyttää pikayhdistämistä, jolloin etsimme automaattisesti nopeimman mahdollisen palvelimen käyttöösi.

VPN:n käyttö iOS:llä

  1. iPhonen ja iPadin käyttäjät voivat ladata NordVPN-sovelluksen siirtymällä Applen App Storeen. Kirjaudu vielä asennuksen jälkeen tilillesi, tai luo uusi tili, jos et ole aiemmin käyttänyt NordVPN:ää.
  2. Yhdistä sopivaan palvelimeen tai valitse pikayhdistäminen. Saat vahvistuksen siitä, että yhdistäminen onnistui, ja näet yhteyden tiedot ruudulla. Näet myös laitteesi yläreunassa VPN-kuvakkeen.

VPN:n käyttö selainlisäosan kautta

NordVPN on mahdollista asentaa suoraan käyttämääsi selaimeen tietokoneella. Tarjolla on omat selainlisäosansa Firefoxille, Chromelle ja Edgelle. Löydät sovellukset selaimen omasta lisäosakaupasta. Huomaa, että selainlisäosaa käyttäessäsi vain kyseisen selaimen kautta tapahtuva liikenne suojataan.

  1. Aloita lisäämällä selainlisäosa selaimeesi lataamalla se Chrome Web Storesta, Firefoxin selainlisäosakaupasta tai Edgen Laajennukset-osiosta.
  2. Saat VPN:n käyttöön, kun kirjaudut tilillesi ja yhdistät sopivalle VPN-palvelimelle selainlisäosan kautta.

VPN:n käyttö reitittimessä

VPN:n voi myös asentaa Wi-Fi-reitittimeen, jolloin VPN suojaa kaikkia tähän reitittimeen yhdistettyjä laitteita. Näin voit suojata kaikki kodin laitteet helposti erilaisilta verkossa vaanivilta vaaroilta.

Miten käytän VPN:ää useammilla laitteilla?

Yhden NordVPN-tilauksen kautta saat käyttöösi turvallisen VPN-yhteyden jopa kuudelle eri laitteelle. Suosituimmille alustoille on tarjolla omat sovelluksensa, mutta jotkin harvinaisemmat laitteet voivat vaatia manuaalista asennusta. Asiakaspalvelutiimimme auttaa mielellään asentamaan NordVPN:n kaikille laitteille.

Toinen vaihtoehto kaikkien laitteiden suojaamiseen on asentaa NordVPN suoraan Wi-Fi-reitittimeen. Tämä vaatii hieman enemmän kärsivällisyyttä ja asetusten muuttamista, mutta näin voit suojata yhdellä kertaa kaikkien perheesi laitteiden yhteydet.

Osa NordVPN:n toiminnoista toimii vain tietyillä alustoilla. Kaikilla NordVPN:ää tukevilla laitteilla voit kuitenkin aina hyödyntää palvelun tarjoamaa nopeutta ja äärimmäisen turvallista VPN-yhteyttä.

Miksi kaikkien tulisi käyttää VPN:ää?

Internet-palveluntarjoajan harjoittama seuranta, turvattomat julkiset Wi-Fi-yhteydet ja haittaohjelmien vaarat ovat hyviä syitä VPN:n käyttöön. NordVPN on kattava turvallisuus- ja yksityisyyssovellus, mutta se auttaa myös nappaamaan parhaat diilit verkko-ostoksilla, suojaa yhteytesi matkustellessasi ja voi jopa estää haittaohjelmat ja vaaralliset sivustot.

Miten NordVPN pystyy tähän kaikkeen? Jatka lukemista…

Julkisen Wi-Fin turvallinen käyttö

Julkiset paikat ovat täynnä Wi-Fi-verkkoja, ja jotkut niistä voivat olla vaarallisia. Kuka tahansa voi luoda väärennetyn Wi-Fi-verkon ja hakkeroida laitteesi sen kautta.

Tietojen suojaaminen

Meidät kaikki tunnistetaan verkossa IP-osoitteen perusteella, ja sen perusteella myös yhdistetään tietoja käyttäjästä. IP-osoitettasi saatetaan myös käyttää sen selvittämiseen, kuka olet – se kertoo, missä kaupungissa asut. NordVPN piilottaa IP-osoitteesi välittömästi ja kohentaa näin yksityisyyttäsi verkossa merkittävästi.

Hankit parhaat diilit netissä shoppaillessa

Eri sivustot saattavat tarjota erilaisia hintoja sijaintiisi perustuen. Käyttämällä VPN:ää voit vertailla eri maiden tarjontaa yhdistämällä eri palvelimiin ja säästää selvää rahaa ostoksissasi. Samalla varmistat, että selailusi pysyy turvassa.

VPN:n toiminnot

NordVPN sisältää huiman määrän turvallisuus- ja yksityisyystoimintoja. Tarjoamme erilaisia palvelintyyppejä ja -sijainteja sekä ainutlaatuisen Threat Protection -ominaisuuden – lue alta lisää eri tavoista, joilla suojaamme sinua verkossa.

Palvelinsijainnit

NordVPN tarjoaa yli 5000 turvallista palvelinta 60 eri maassa. Voit valita sopivan palvelimen omien tarpeidesi mukaan joko tietystä sijainnissa tai esimerkiksi nopeuden perusteella, ja vaihtaa IP-osoitteesi vaikkapa Suomesta Kanadaan, Isoon-Britannian tai Australiaan.

Palvelimien sijainnit

Kill Switch

Kill Switchin ollessa käytössä palvelu katkaisee internet-yhteyden automaattisesti, jos se havaitsee, että suojattu VPN-yhteys on katkennut. Ominaisuuden avulla varmistat, että tietosi eivät missään tilanteessa kulje suojaamattomina, edes silloin, jos VPN-yhteys syystä tai toisesta hetkeksi katkeaa. Asetusten kautta voit myös valita vain tietyt sovellukset Kill Switch -ominaisuuden piiriin.

Kill Switch

Threat Protection

Threat Protection -ominaisuus estää sivustot, joiden tiedetään harjoittavan haittaohjelmien levitystä ja tietojenkalastelua. Laita se päälle Asetukset-paneelista. Se auttaa haitallisten mainosten ja haittaohjelmien torjumisessa.

Erityiset palvelimet

NordVPN tarjoaa erityisiä palvelimia, jotka on suunniteltu yksilöllisiin tarpeisiin. Lisäturvaa saat käyttämällä Double VPN -toimintoa, joka ohjaa internet-liikenteesi kahden palvelimen kautta tavallisen yhden sijaan. Näin saat tuplasuojauksen yhteydellesi.

Voit myös käyttää piilotettuja palvelimia. Ne estävät internet-palveluntarjoajaa näkemästä, käytätkö VPN:ää vai et. Erityispalvelimeen yhdistäminen tai tietyn sijainnin palvelimeen yhdistyminen tapahtuu yhdellä klikkauksella.

Muista, että ilmaiset VPN:t eivät tarjoa samoja ominaisuuksia, palveluita ja laatua kuin premium-VPN, kuten NordVPN. Yritykset, jotka eivät veloita käytöstä, luultavasti seuraavat liikennettäsi ja myyvät tietojasi, eivätkä ne tarjoa tarvitsemaasi suojaa tai yksityisyyttä.

P2P

Meshnet

NordVPN:n Meshnet-ominaisuuden ansiosta voit yhdistää useita laitteita käyttäen salattuja tunneleita. Näin voit jakaa tiedostoja turvallisesti tietokoneiden, puhelinten, palvelinten ja muiden laitteiden välillä. Voit muodostaa yhteyden omiin laitteisiisi sekä esimerkiksi työtovereiden laitteisiin.

VPN:n toiminnot

Muut tavat käyttää VPN-palvelua

Mihin VPN:ää kannattaa käyttää?

VPN:n avulla voi suojata internet-yhteyden helposti ja käyttää julkisia Wi-Fi-verkkoja turvallisesti. VPN:n käyttö ei kuitenkaan lisää ainoastaan yksityisyyttä ja tietoturvaa, vaan siitä on muutakin hyötyä. VPN:n avulla voit vaihtaa virtuaalista sijaintia maasta toiseen, ja esimerkiksi hyödyntää sijaintiin perustuvia tarjouksia. Voit myös hyödyntää sijaintiin perustuvia tarjouksia.

Käytä julkista Wi-Fiä turvallisesti

Julkiset Wi-Fi-yhteydet ovat yleisempiä kuin koskaan. Valitettavasti niiden tietoturva on kuitenkin monesti huono, ja varsinkin avoimien yhteyksien käyttäminen voi olla todellinen tietoturvariski.

VPN-palvelun avulla suojaat myös julkiset Wi-Fi-yhteydet. Käytit julkista yhteyttä sitten sosiaaliseen mediaan tai viestittelyyn ystävien kanssa, VPN:n käyttö on erittäin tärkeää. Turvallinen VPN-yhteys auttaa suojaamaan tietosi ulkopuolisilta.

Estä kaistanleveyden rajoitukset

Estä kaistanleveyden rajoitukset VPN-palvelun avulla piilotat todellisen IP-osoitteesi, joten kukaan ei näe mitä lataat tai millä sivustoilla seikkailet. Näin internet-palveluntarjoajasi ei voi myöskään hidastaa yhteyttäsi kaistanleveyttä rajoittamalla.

Saa parhaat diilit netissä shoppaillessa

Eri sivustot saattavat tarjota erilaisia hintoja sijaintiisi perustuen. Käyttämällä VPN:ää voit selata myös toisen maan tarjontaa yhdistämällä kyseisen maan palvelimeen ja säästää selvää rahaa ostoksissasi. Samalla varmistat, että selailusi pysyy turvassa.

Verkkoturvallisuus käynnistyy napsautuksella.

Pysy suojattuna maailman johtavan VPN:n avulla