Twój IP: Brak danych · Twój status: ChronionyNiechronionyBrak danych

Przejdź do głównej treści

Jak anulować subskrypcję NordVPN i uzyskać zwrot pieniędzy

NordVPN oferuje ochronę przed złośliwym oprogramowaniem (Threat Protection), wysokie prędkości, 6400 serwerów w 111 krajach i dodatkowe funkcje poprawiające jakość surfowania w sieci. Rozumiemy jednak, że możesz mieć inne oczekiwania w stosunku do naszych usług. Aby anulować subskrypcję NordVPN i otrzymać zwrot pieniędzy, postępuj zgodnie z poniższymi instrukcjami.

Jak anulować subskrypcję NordVPN i uzyskać zwrot pieniędzy

Polityka zwrotu środków NordVPN i 30-dniowa gwarancja zwrotu pieniędzy

NordVPN ma obowiązek dokonać pełnego zwrotu pieniędzy na konto użytkownika lub użytkowniczki w ciągu 30 dni od zakupu. Jeśli decydujesz się na zwrot kosztów subskrypcji NordVPN, postępuj zgodnie z poniższymi instrukcjami, aby na stałe zamknąć swoje konto NordVPN.

Pamiętaj, że jeśli kupiłeś NordVPN w Apple App Store, Amazon App Store lub poprzez innego pośrednika, musisz skontaktować się z obsługą tego sklepu, aby rozpocząć proces zwrotu pieniędzy. NordVPN nie może przyznać zwrotu pieniędzy za subskrypcje dokonane za pośrednictwem tych platform.

Czy mogę otrzymać zwrot pieniędzy za subskrypcję NordVPN?

Tak, możesz otrzymać zwrot pieniędzy za subskrypcję NordVPN, kontaktując się z naszym całodobowym działem obsługi klienta. Jeśli chcesz otrzymać zwrot pieniędzy za subskrypcję, musisz to zrobić w ciągu 30 dni od zakupu usługi NordVPN. Pamiętaj — nie zwracamy opłat po upłynięciu cyklu rozliczeniowego, co oznacza, że nie możemy dokonać zwrotu pieniędzy po upływie 30-dniowego okresu zwrotu pieniędzy.

Jeśli ręcznie anulujesz subskrypcję cykliczną, nie otrzymasz zwrotu pieniędzy, nawet jeśli anulowałeś subskrypcję w ciągu 30 dni od zakupu. Jeśli chcesz otrzymać zwrot pieniędzy, skontaktuj się z naszym zespołem obsługi klienta.

Co należy wiedzieć przed anulowaniem subskrypcji NordVPN?

Jeśli zdecydowałeś się anulować usługę NordVPN, przed zakończeniem subskrypcji pamiętaj o następujących kwestiach:

  • Polityka zwrotów. NordVPN oferuje 30-dniową gwarancję zwrotu pieniędzy, co oznacza, że możesz anulować subskrypcję w ciągu 30 dni od zakupu i otrzymać pełny zwrot pieniędzy. Jeśli anulujesz po 30 dniach, nie będziesz już uprawniony do zwrotu pieniędzy.
  • Cykl rozliczeniowy. Pamiętaj, żeby zakończyć subskrypcję cykliczną w ciągu 30 dni od zakupu, aby uniknąć opłat za kolejny miesiąc lub rok.
  • Opcje alternatywne. Jeśli masz problemy techniczne z usługą NordVPN, skontaktuj się z naszym zespołem obsługi klienta. Być może będziemy w stanie rozwiązać Twój problem, co pozwoli Ci zaoszczędzić czas na szukaniu innej sieci VPN.
  • Backup danych. Jeśli masz pakiet NordVPN i przechowujesz swoje dane w aplikacjach NordLocker lub NordPass, wykonaj kopię zapasową, ponieważ nie będziesz mieć dostępu do swoich plików ani haseł, jeśli Twoje NordKonto zostanie zamknięte.

Jak anulować subskrypcję NordVPN i uzyskać zwrot pieniędzy

Aby anulować automatyczne odnawianie subskrypcji NordVPN i przesłać prośbę o zwrot pieniędzy, wykonaj następujące kroki:

  1. Przejdź do swojego NordKonta i zaloguj się, wpisując adres e-mail i hasło.
  2. Strona logowania do NordKonta
  3. Kliknij Rozliczenia na lewym pasku.
  4. Lewy pasek na stronie głównej NordKonta
  5. Po otwarciu sekcji Rozliczenia kliknij u góry zakładkę Subskrypcje.
  6. Kliknij Zarządzaj w sekcji Automatyczne odnawianie.
  7. Zakończ subskrypcję, klikając Anuluj automatyczne odnawianie.
  8. Aby otrzymać zwrot pieniędzy za usługę NordVPN, skontaktuj się z nami pod adresem support@nordvpn.com lub rozpocznij czat na żywo z naszym pracownikiem obsługi klienta, klikając ikonę czatu w prawym dolnym rogu ekranu.

Po pomyślnym anulowaniu subskrypcji NordVPN otrzymasz e-mail z potwierdzeniem.

Jak anulować subskrypcję NordVPN na Androidzie

Wykonaj poniższe kroki, aby anulować subskrypcję NordVPN, jeśli jesteś zalogowany na swoim koncie NordVPN poprzez Sklep Google Play:

  1. Przejdź do Google Play i zaloguj się na swoje konto Google.
  2. Stuknij ikonę swojego profilu w prawym górnym rogu.
  3. Otwórz sekcję Płatności i subskrypcje.
  4. Następnie kliknij Subskrypcje.
  5. Wybierz aplikację NordVPN.
  6. Kliknij Anuluj subskrypcję.
  7. Wybierz powód, dla którego chcesz anulować subskrypcję, a następnie naciśnij Kontynuuj.

To wystarczy, aby anulować usługę NordVPN. Nie zostaniesz obciążony kolejną opłatą po zakończeniu aktualnej subskrypcji. Jeśli chcesz otrzymać zwrot pieniędzy, skontaktuj się z zespołem obsługi klienta.

Jak anulować subskrypcję NordVPN na iOS

Wykonaj poniższe kroki, aby zakończyć subskrypcję NordVPN zakupioną w App Store:

  1. Przejdź do Ustawień na swoim iPhonie.
  2. Stuknij ikonę swojego profilu.
  3. Kliknij Subskrypcje.
  4. Wybierz NordVPN.
  5. Kliknij Anuluj subskrypcję.

To wszystko – subskrypcja została anulowana. Jednakże wykonanie tych kroków gwarantuje jedynie, że nie zostaniesz obciążony opłatą za kolejny okres. Skontaktuj się ze wsparciem Apple, aby otrzymać zwrot pieniędzy na swoje konto bankowe.

Jak zażądać zwrotu pieniędzy od NordVPN

Aby poprosić o zwrot kosztów subskrypcji, skontaktuj się z nami mailowo na support@nordvpn.com lub poprzez czat na żywo na support.nordvpn.com. Powiadom nas, że chcesz uzyskać zwrot pieniędzy, a wyślemy Ci link do strony w panelu NordKonta, gdzie będziesz mógł zażądać zwrotu.

  1. Kliknij link i potwierdź swoją tożsamość.
  2. Płatności kwalifikujące się do zwrotu będą oznaczone przyciskiem „Zwrot”. Kliknij „Zwrot pieniędzy” i kontynuuj.
  3. Wybierz powód, dla którego rezygnujesz z NordVPN i zażądaj zwrotu.
  4. Wyślij i kontynuuj.
  5. Na ekranie wyświetli się podsumowanie zwrotu. Potwierdź je, klikając „Zwrot”.

Twój status zwrotu środków będzie teraz wyświetlany jako oczekujący, co oznacza, że otrzymaliśmy Twoją prośbę i rozpatrzymy ją w ciągu kilku godzin. Po dokonaniu zwrotu pieniądze dotrą na Twoje konto bankowe w ciągu maksymalnie 10 dni roboczych. Jeśli będziesz mieć pytania, wyślij wiadomość do naszego działu obsługi klienta.

Pamiętaj — te instrukcje mają zastosowanie tylko w przypadku zakupu usług NordVPN bezpośrednio na naszej stronie internetowej. Jeśli kupiłeś NordVPN w Apple App Store, Amazon Appstore, sklepie fizycznym lub na marketplace’ach takich jak BestBuy lub StackSocial, będziesz musiał skontaktować się bezpośrednio ze sprzedawcą w celu uzyskania zwrotu pieniędzy.

Czy Toje dane zostaną usunięte po anulowaniu subskrypcji NordVPN?

Twoje dane pozostaną w naszych bazach danych po anulowaniu subskrypcji NordVPN. Będzie to jednak minimalna ilość informacji niezbędna do zarządzania kontem i obsługi klienta. Możesz skontaktować się z naszym działem obsługi klienta i poprosić o trwałe usunięcie tych danych.

Pamiętaj, że NordVPN kieruje się silną polityką braku logów, co oznacza, że nie przechowujemy żadnych informacji o Twojej aktywności online. Nie rejestrujemy ani nie zbieramy żadnego ruchu przechodzącego przez nasze serwery, w tym odwiedzanych stron internetowych, używanych adresów IP, pobranych plików ani ilości przesłanych danych. Przechowujemy jedynie ograniczoną ilość Twoich danych osobowych zgodnie z przepisami prawa i regulacjami oraz w celu zapobiegania oszustwom i nadużyciom.

Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości dotyczące przechowywania danych, skontaktuj się z naszym całodobowym działem obsługi klienta, aby uzyskać więcej informacji.

Często zadawane pytania

Szukasz sieci VPN dla prywatności?

Wypróbuj najszybszy VPN w Polsce