Your IP: Unknown · Your Status: ProtectedUnprotectedUnknown

Skip to main content

NordPass şifre yöneticisi: Yeni nesil şifre güvenliği

Şifrelerinizi güvende tutmak, dijital hayatınızda rahat etmek ve güvende kalmak için çok önemlidir. NordPass, hassas bilgilerinizi her yerden erişebileceğiniz şifreli bir kasada saklayan güvenli, basit ve güçlü bir şifre yöneticisidir. Peki, NordPass nasıl çalışır, hangi özelliklere sahiptir ve şifrelerinizi bilgisayar korsanlarından nasıl korur? Tüm bunları öğrenmek için okumaya devam edin.

NordPass şifre yöneticisi: Yeni nesil şifre güvenliği

NordPass nedir?

NordPass, güvenli bir şekilde şifre oluşturan ve onları diğer hassas bilgilerle birlikte depolayıp otomatik olarak kullanabilen bir şifre yönetim aracıdır. NordPass ile şifrelerinizi güvenli bir dijital kasa olarak çalışan bir yazılımda saklarsınız. Bu kasa, içeriğini yetkisiz kişilerin erişemeyeceği şekilde şifrelenerek korunur.

NordPass, çok sayıda şifre güvenliği ve kimlik doğrulama özelliklerine sahiptir ve hem ücretsiz hem de premium sürüm olarak kullanılabilir.

NordPass ayrıca “NordPass Business” sürümüne de sahiptir: Tüm şirketinizin hesap bilgileri ile diğer hassas verilerini güvenli ve şifreli bir şekilde saklayabilirsiniz. NordPass Business, küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ), kâr amacı gütmeyen kuruluşların veya büyük şirketlerin kullanabileceği şekilde tasarlanmıştır ve büyüklüğü ne olursa olsun, bir şirketin şifrelerini yönetmesine yardımcı olacaktır.

Neden NordPass kullanmalısınız?

NordPass, şifre yönetimini basitleştirir ve hesaplarınızın güvenliğinizi artırır. Tarayıcıların dahili şifre yöneticilerini kullanmak pratik gelse de, bu türden yöneticiler aslında güvenli bir seçenek değildir.

Şifreleriniz hesaplarınızın kapılarını açan şeydir, bu nedenle onları güvende tutmak büyük öneme sahiptir. Neden NordPass kullanmanız gerektiğini elde edebileceğiniz avantajları listeleyerek izah edebiliriz.

Artırılmış şifre güvenliği

NordPass, tüm şifrelerinizi en son güvenlik önlemleriyle düzenli olarak güncellenen güvenli ve şifreli bir kasada saklar.

NordPass, çoğu dahili şifre yöneticisinden farklı olarak gelişmiş şifreleme teknikleri (XChaCha20) kullanır.

NordPass “sıfır bilgi” modelini kullanır, yani şifrelerinize erişmesi mümkün değildir. Kasanızda sakladığınız şeylere sadece siz ulaşabilirsiniz.

Son olarak, çift faktörlü kimlik doğrulama (2FA) ve biyometri (yüz kimliği veya parmak izi) aracılığıyla, hesaplarınızı ve şifrelerinizi bilgisayar korsanlarından daha etkili bir şekilde korur.

Kolay şifre yönetimi

Yüzlerce aktif çevrimiçi hesaba sahipseniz, tüm şifrelerinizi hatırlamak neredeyse imkânsız hale gelir. Dahili şifre yöneticileri bir noktaya kadar size yardımcı olur ancak tüm cihazlarda çalışmaz.

NordPass, çoğu cihazdaki tüm hesaplarınıza hızlı erişim sağlayarak şifre yönetimini basitleştirir ve hayatınızı kolaylaştırır. Şifreleriniz her zaman güvende ve daima elinizin altında kalır.

Yeni, güçlü, karmaşık şifreleri saniyeler içinde oluşturabilirsiniz ve NordPass bunları hatırlayıp otomatik olarak doldurur.

Ek siber güvenlik özellikleri

NordPass, şifreleriniz için güvenli bir dijital depodan daha fazlasını sunar. Kredi kartı bilgilerinizi ve notlarınızı (örn. Wi-Fi şifreleri, alarm sistemi kodları) güvenli bir şekilde saklayabilir, şifrenizin ne kadar güçlü olduğunu kontrol edebilir ve kişisel verileriniz ifşa edilirse bir bildirim alabilirsiniz. Tüm bu özellikleri aşağıda daha ayrıntılı olarak açıklayacağız.

Verilerinizi ve şifrelerinizi koruyun.

Hem NordVPN hem de NordPass kullanın.

NordPass özellikleri ve avantajları

NordVPN, kolay şifre yönetimi ve üst düzey güvenlik için bir dizi özellik sunmanın yanı sıra, siber güvenliğinizi bir üst düzeye taşıyan gelişmiş özelliklere de sahiptir.

NordPass özellikleri arasında şunlar yer alır:

  • Sınırsız şifre depolama.
  • Şifre oluşturucu.
  • Şifrelerinize tarayıcılardan kolay erişim.
  • Şifre alma ve verme işlevleri.
  • Sınırsız not ve kredi kartı bilgisi ekleme.
  • Kişisel bilgilerin kaydedilmesi ve otomatik doldurulması.
  • Çok faktörlü kimlik doğrulama (MFA).
  • Tüm uyumlu cihazlarda otomatik senkronizasyon.
  • Zayıf, eski veya yeniden kullanılan şifreleri belirleme.
  • Hassas verilerin ifşası halinde uyarılar.
  • Güvenli şifre paylaşımı.

Bu özelliklerin her birine ve sağladıkları avantajlara detaylı şekilde göz atalım.

Sınırsız şifre depolama

Bir tıkla dilediğiniz kadar şifre kaydedebilirsiniz, NordPass’ın depolama sınırı yoktur. Yeni bir web sitesinde oturum açtığınızda veya yeni bir hesap oluşturduğunuzda, NordPass bir dahaki sefere kolayca oturum açabilmeniz için şifrenizi kaydetmenizi isteyecektir.

Şifre oluşturucu

NordPass ile kırılması çok zor olan uzun, benzersiz ve karmaşık şifreler oluşturabilirsiniz. Şifre oluşturma aracı, herhangi bir cihazda yeni şifreler yaratmanızı ve bunları kolayca erişmek için kasanızda saklamanızı sağlar.

Şifrelere tarayıcılardan erişim

NordPass, Google Chrome, Mozilla Firefox, Brave, Edge, Opera ve Safari dahil olmak üzere tüm popüler tarayıcılar için eklentilere sahiptir. Bu eklentiler, hesaplarınıza hızlı erişim için şifrelerinizi otomatik olarak kaydetmenizi ve doldurmanızı sağlar.

Şifreleri içe ve dışa aktarma

NordPass, kaydedilen tüm şifrelerinizi ve kişisel bilgilerinizi içe aktarabilmenizi sağlar. Tarayıcıların (örn. Firefox veya Chrome) sakladığı şifreleri otomatik olarak tespit eder ve bunları NordPass’a aktarır. Şifrelerinizi bir CSV dosyasına da aktarmanız mümkündür.

Sınırsız not ve kredi kartı bilgisi ekleyin

Wi-Fi şifrelerinizi, alarm sistemi kodlarınızı veya güvende tutmak istediğiniz diğer önemli bilgileri not olarak ekleyerek takip edebilirsiniz. Dilediğiniz kadar güvenli not ekleyebilirsiniz, NordPass’ın bu bakımdan herhangi bir sınırı yoktur.

Kişisel bilgileri güvenli bir şekilde kaydedin ve otomatik olarak doldurun

Kişisel Bilgiler sekmesinde adınız, e-posta adresiniz, adresiniz ve telefon numaranız gibi bilgileri saklayabilirsiniz. Tüm bu bilgiler sizin için otomatik olarak girilir ve bu da formları doldurmayı sıkıcı bir iş olmaktan çıkarır.

Çok faktörlü kimlik doğrulama (MFA)

NordPass kasanızı ek bir güvenlik katmanıyla korumak için çok faktörlü kimlik doğrulama (MFA) özelliğinden yararlanabilirsiniz. Nord hesabınızda oturum açın, “Hesap ayarları” ekranına gidin ve MFA’yı etkinleştirmek için yönergeleri takip edin; hepsi bu.

Tüm cihazlarınızda otomatik senkronizasyon

Tüm cihazlarınızdaki tüm şifrelerinize erişebilirsiniz. NordPass, şifrelerinizi ve diğer hassas bilgilerinizi bilgisayarlarınız, tabletleriniz ve akıllı telefonlarınız arasında otomatik olarak senkronize eder. Bu sayede, herhangi bir cihazda anında oturum açabilirsiniz.

Zayıf, eski veya yeniden kullanılmış şifreleri belirleyin

Şifrelerinizin yeterince güçlü olup olmadığını kontrol etmek için Şifre Sağlığı aracını kullanabilirsiniz. Bu araç, zayıf, eski veya yeniden kullanılan şifreleri belirlemenize yardımcı olur, böylece onları hemen değiştirebilirsiniz.

Hassas verilerin ifşası durumunda bildirim alın

NordPass, hassas bilgilerinizin ifşa olup olmadığını kontrol eden bir araç olan Veri İhlali Tarayıcısına sahiptir. Bu tarayıcı bilgilerinizin açığa çıktığını tespit ederse, hemen bir uyarı alırsınız.

Güvenli şifre paylaşımı

NordPass şifrelerinizi güvendiğiniz kişilerle güvenli bir şekilde paylaşmanıza da olanak tanır. Şifreleri e-posta veya metin yoluyla paylaşmak risklidir ve kimlik bilgileriniz kolayca yanlış ellere geçebilir. Oysa bu iş için NordPass kullanırsanız, şifreleriniz bir başkasıyla paylaşıldığında bile şifreli kalır, yani yalnızca yetkili kişiler oturum açma bilgilerinize erişip onları görüntüleyebilir.

NordPass güvenli midir?

Evet, NordPass güvenli bir şifre yöneticisidir. Şifrelerinizi şu anda piyasadaki en gelişmiş şifreleme algoritmalarından biri olan XChaCha20 ile korur. Bu algoritma neredeyse kırılamaz. NordPass sıfır bilgi modelini kullanır, yani NordPass çalışanları bile kasanızdaki şifrelere erişemez. NordPass sadece kasayı kullanmanızı sağlayan taraftır, ancak içeriğine sizden başka kimse ulaşamaz.

Son olarak, biyometrik veriler (örneğin yüz kimliği veya parmak izi) ile de NordPass kasanızın kilidini açabilirsiniz. Bu, bilgisayar korsanlarının kasaya girmesini çok daha zor hale getirirken, sizin oturum açmanızı çok daha kolay hale getirir.

Ücretsiz NordPass ve NordPass Premium

NordPass iki plana sahiptir: Ücretsiz NordPass ve NordPass Premium.

Ücretsiz NordPass’i kullanmak, şifre güvenliğinizi artırmak ve şifre yönetimini basitleştirmek için atabileceğiniz ilk adımdır.

NordPass Premium ise, şifre güvenliğinizi bir üst düzeye taşıyan pek çok ek özelliğe sahiptir. Ücretsiz ve Premium planlarla elde edebileceğiniz özelliklere yakından göz atalım.

Ücretsiz NordPass özellikleri

Ücretsiz NordPass sürümünden tamamen bedava yararlanabilir ve temel şifre yönetimi özelliklerine erişebilirsiniz. Bu özelliklere şunlar dahildir:

  • Sınırsız şifre depolama.
  • Sınırsız ödeme bilgisi depolama.
  • Sınırsız sayıda güvenli not alma (örn. Wi-Fi şifreleri).
  • Şifreleri otomatik kaydetme ve otomatik doldurma işlevleri.
  • Şifre oluşturucu.
  • Gelişmiş kasa güvenliği (XChaCha20 şifreleme, Biyometri, MFA).
  • Şifrelerinizi düzenlemek için klasörler.
  • Cihazlar arasında otomatik şifre senkronizasyonu.
  • Şifrelere herhangi bir tarayıcıdan erişebilme.
  • Şifreleri içe ve dışa aktarma.

Kaydolduğunuz anda tüm bu özellikleri birden fazla cihazda kullanmaya başlayabilirsiniz. Ancak Ücretsiz NordPass ile aynı anda yalnızca tek bir aktif oturuma sahip olabilirsiniz. Diğer bir deyişle, aynı anda birden fazla cihazda oturumunuzu açık tutmanız mümkün değildir.

NordPass Premium özellikleri

Eksiksiz bir şifre yönetimi çözümü arıyorsanız, NordPass Premium doğru seçim olacaktır.

NordPass Premium, Ücretsiz plandaki her şeye ek olarak aşağıdakiler gibi kullanışlı şifre güvenliği özelliklerine sahiptir:

  • Veri İhlali Tarayıcısı.
  • Acil erişim.
  • Şifre sağlığı denetleyicisi.
  • Birden fazla cihazda oturumu açabilme.
  • Güvenli şifre paylaşımı.

NordPass ile çevrimiçi hayatınızı basitleştirin.

Hemen bugün NordPass Premium kullanın.

NordPass kullanmaya nasıl başlayabilirsiniz?

NordPass’ı kullanmaya başlamak çok kolaydır. Sadece birkaç adımda bunu nasıl yapabileceğinizi aşağıda görebilirsiniz:

  • Planınızı seçerek başlayın. NordPass’ı ücretsiz olarak kullanmaya başlayabilirsiniz, ancak NordPass Premium kullanmak istiyorsanız, bu sürümü NordPass fiyatları sayfasından satın almanız gerekir.
  • NordPass uygulamasını indirin. Nasıl oturum açarsanız açın, şifrelerinizi ve hesaplarınızı korumak için Nordpass’i istediğiniz kadar cihaza kurabilirsiniz..
  • Bir Nord Hesabı oluşturun (veya giriş yapın). Nord Hesabı, NordVPN, NordPass ve NordLocker dahil olmak üzere tüm Nord Security ürünleriniz için dijital bir merkezdir. Şu anda bir hesabınız yoksa, NordPass’ı indirdikten sonra yeni bir Nord Hesabı oluşturabilirsiniz.
  • Ana şifrenizi belirleyin. Kasanızın kilidini açmak için güçlü ve güvenli bir ana şifre oluşturun. Tüm şifrelerinizin anahtarı olacağı için onu güvenli bir şekilde sakladığınızdan emin olun. Ana şifrenizi kaybederseniz, kasanıza halen erişebilmek için bir kurtarma kodu da oluşturmalısınız.
  • Parolalarınızı içe aktarın. Başka bir şifre yöneticisinden NordPass’a geçiş yapıyorsanız, tüm şifrelerinizi NordPass’a kolayca aktarabilirsiniz.
  • Tarayıcı eklentilerini kurun. NordPass, tüm popüler tarayıcılar için eklentilere sahiptir ve bunları basit bir şekilde kurabilirsiniz.

Hepsi bu kadar: Artık şifrelerinizi ve hassas bilgilerinizi güvenli bir şekilde yönetmek için NordPass’ı kullanmaya hazırsınız. Yeni şifre yöneticinizden en iyi şekilde yararlanmak için NordPass uygulamanızın güncellemelerini düzenli olarak kontrol etmeyi unutmayın.

Herhangi bir sorun yaşar veya yardım almak isterseniz, NordPass müşteri destek ekibine e-posta veya canlı sohbet yoluyla ulaşabilirsiniz.

SSS