Din IP: Ukjent · Din status: BeskyttetUbeskyttetUkjent
Blogg Veiledning

Hvordan slette Instagram?

På Instagram kan du dele bilder, innhente inspirasjon og holde kontakt med venner samt følge med på ulike bedrifter. Det er også en markedsføringskanal for influensere og andre virksomheter. Det kan hende du har blitt skeptisk til sosiale medier, eller bare ønsker å ta deg en pause. Vi gir deg en steg-for-steg veiledning til hvordan du enten kan velge å slette Instagram permanent, eller bare deaktivere den for en periode.

Laura Klusaite

Laura Klusaite

Nov 25, 2021 · 5 forventet lesetid

Hvordan slette Instagram?

Flere grunner til å slette Instagram

Det kan være mange grunner til at du ønsker å slette Instagram-kontoen din. Her følger noen av de vanligste årsakene:

  • Tidstyv: Den stjeler mye av tiden din og du ser at du bruker mer tid på appen enn det du skulle ønske. Den eneste måten du kan ta en pause vil være om du ikke har en konto på Instagram.
  • Bilder av andres liv gjør deg deprimert: Å se bilder fra andres tilsynelatende vellykkede liv, kan gjøre deg deprimert. På Instagram er det stort sett bilder av mennesker som er blide og fornøyde, og influenserne ser ut til å leve et perfekt liv. Det er i alle fall slik det ser ut på bildene.
  • Bekymring for personvernet: Du er redd noen vil stjele identiteten din, eller bruke dine bilder til å selge produkter. Du er kanskje også bekymret for at noen bruker bildene dine til egen fornøyelse, og det er ingen god følelse.

Det siste er kanskje ikke så rart. Det er ikke lenge siden det ble oppdaget at Instagram hadde lekket informasjon fra over 49 millioner brukerkontoer. Da er det kanskje ikke så rart at brukerne blir skeptiske, eller ønsker å ta seg en pause fra appen. Du kan nemlig velge om du vil slette Instagram-kontoen din eller om du vil deaktivere den i en kortere eller lengre periode. Her skal vi fortelle deg hvordan du går frem.

Permanent sletting av Instagram

Du trenger ikke lenger å lure på hvordan du kan slette Instagram-konto. Vi forteller deg den enkle rekkefølgen, steg for steg. Du bør dog være oppmerksom på at når du sletter kontoen din, så forsvinner også bilder, kommentarer, profilen din og eventuelle følgere. Det er mulig å laste ned det du har, dersom du ønsker å ta vare på det. En veiledning for hvordan du laster ned Instagram-informasjonen din følger lenger nede i artikkelen.

Slik sletter du Instagram:

  1. Logg inn på kontoen din via datamaskinen, mobilen eller nettbrettet.
  2. Klikk på denne lenken for å slette kontoen din. Du får nemlig ikke tilgang til den fra din profil.
  3. I menyen som vises må du velge hvorfor du ønsker å slette kontoen din.
  4. Skriv inn passordet på nytt.
  5. Velg slett kontoen min.
  6. hvordan slette instagram konto

Kontoen din og alt innholdet vil bli slettet ca. en måned etter at du har fulgt trinnene ovenfor. I mellomtiden vil ikke kontoen din være synlig for andre. Hvis du angrer på slettingen, kan du logge inn før det har gått en måned for å åpne kontoen din igjen. Hvis ikke så trenger du ikke gjøre noe.

Deaktivering av din Instagram bruker

Dersom du ikke har lyst til å slette kontoen din permanent, kan du velge å deaktivere den for en periode. Du bestemmer selv hvor lenge denne perioden skal vare. Deaktivering av kontoen gjør at den blir usynlig for alle andre, men all informasjonen blir liggende der. Slik deaktiverer du Instagram:

  1. Logg inn på kontoen din via datamaskinen, mobilen eller nettbrettet.
  2. Velg rediger profilen min.
  3. hvordan deaktiverer instagram konto: trinn 1
  4. Nederst på skjermen finner du alternativet som heter deaktivering av konto.
  5. hvordan deaktiverer instagram konto: trinn 2
  6. I menyen som kommer til syne må du velge hvorfor du vil deaktivere kontoen din.
  7. Skriv inn passordet på nytt.
  8. Klikk på knappen som sier deaktiver kontoen.
  9. hvordan deaktiverer instagram konto: trinn 3

Slik laster du ned Instagram-dataene dine (før du sletter kontoen)

Før du sletter Instagram-kontoen din permanent kan det være lurt å hente ut det du ønsker å beholde. For når kontoen først er slettet er det for sent å tenke på dette. Da er bilder og kommentarer borte for godt.

Slik gjør du for å laste ned Instagram dataene dine:

  1. Åpne Instagram-profilen din.
  2. Trykk deg inn på Innstillinger.
  3. Velg deretter personvern og sikkerhet og trykk på forespør nedlasting.
  4. Skriv deretter inn epostadressen du ønsker å motta linken til Instagram dataene dine. Og legg deretter inn et passord.
  5. Innen 48 timer vil du motta en epost med link til dataene dine, som heter Dine Instagram Data.
  6. Trykk deretter på Last ned data.

Slik lagrer du bildene dine før du sletter Instagram profilen din:

  1. Åpne Instagram-profilen din.
  2. Finn frem bildet/bildene du ønsker å ta vare på.
  3. Ta deretter skjermdump av bildet ditt. Dette er eneste måten å laste ned bildene dine fra Instagram-kontoen din.
  4. Deretter kan du lagre bildet på mobilen din eller en annen app du kanskje benytter til lagring av private bilder.

Slik sletter du bilder andre har lagt ut av deg på Instagram

Det er ikke alle bilder av oss vi ønsker at skal ligge ute på nett, som for eksempel de bildene som andre har av deg. Dersom du ønsker å fjerne bilder andre har lagt ut av deg, vil den raskeste løsningen være å ta kontakt med vedkommende og be dem om å ta disse bort.

Dersom de ikke fjerner bildene dine, kan du rapportere innholdet ditt til Instagram så lenge det er sett på som krenkende for personvernet.

Slik gjør du for å rapportere bildene dine til Instagram:

  1. Klikk deg inn på denne siden (trygg lenke til Instagram hjelpesenter).
  2. Følg veiledningen for å rapportere bildet/videoen av deg.
  3. Trykk på knappen for å sende det inn.

Sletting av konto på andre sosiale medier

Nå som du har slettet Instagram, vil du kanskje se nærmere på hvordan du sletter kontoen din på andre sosiale medieplattformer, som for eksempel kontoen din på Facebook og Snapchat. Hvis du ikke ønsker å fjerne fotavtrykket ditt på sosiale medier helt, har vi mange tips for hvordan du kan gjøre sosiale medieprofiler mer private. Her finner du hvordan du sletter Snapchat. Denne forteller også at dersom du angrer på sletting av kontoen, må du gjøre det innen 30 dager for ikke å miste alle dataene.

Om du har et usunt forhold til sosiale medier, bør du vurdere å slette kontoene dine. Kanskje du tenker at bekymringene dine vil forsvinne på magisk vis etter at du har fjernet tilstedeværelsen din på nett? Men før du gjør det, bør du vurdere konsekvensen av å slette kontoene dine. Til syvende og sist er alt selvfølgelig opp til deg, og du må gjerne lese gjennom vår artikkel om de negative sidene ved sosiale medier.

Nettsikkerhet begynner med et klikk.

Hold deg trygg med verdens ledende VPN