IP-osoitteesi: Unknown · Tilasi: Suojaamaton Suojattu
Blogi Ohjeet

Instagram-tilin poistaminen

Sep 27, 2020 · 3 min luettu

Instagram-tilin poistaminen

Instagramilla on maailmanlaajuisesti miljardi käyttäjää. Instagramissa muun muassa mainostetaan yrityksiä, seurataan ystävien sekä julkkisten kuulumisia ja sieltä etsitään inspiraatiota. Palvelu on nykyisin Facebookin omistuksessa, ja yhtiön monet yksityisyydensuojaskandaalit ovat saaneet ihmiset varuilleen. Seuraavaksi näytämme, miten voit poistaa Instagram-tilisi kokonaan tai väliaikaisesti.

Miksi poistaisin Instagram-tilini?

Instagram-tilin poistamiselle voi olla monia perusteltuja syitä. Käyttäjät lähtevät pois palvelusta esimerkiksi seuraavista syistä:

  • Käyttäjät kokevat käyttävänsä sovelluksessa liian aikaa.
  • Sovellus aiheuttaa negatiivisia tuntemuksia. Se esimerkiksi asettaa liian korkeita kauneusstandardeja ja antaa epärealistisen kuvan ihmisten elämästä.
  • Yksityisyydensuojaan liittyvät epäilykset ja kysymykset. Instagram kerää valtavan määrän tietoja käyttäjästään, ja kaikki eivät luota Facebookiin tietojen hallinnoijana.
  • Tietomurrot pelottavat käyttäjiä. Vuoden 2019 keväällä paljastui massiivinen tietovuoto, jonka myötä lähes 50 miljoonan käyttäjän henkilökohtaisia tietoja vuosi nettiin. Instagramin omistaja Facebook puolestaan on ollut osallisena lukuisissa tietomurtoskandaaleissa.

Näin poistat Instagram-tilin pysyvästi

Instagram-tilin poistaminen tarkoittaa koko profiilisi ja käyttäjätilisi poistamista. Samalla poistuvat kaikki kuvasi, videosi, kommenttisi, tykkäyksesi sekä kaikki tiliisi liittyvät asiat. Kun poistat tilisi, tietosi poistetaan Instagramin järjestelmistä, etkä voi enää kirjautua sisään.

Instagram-tilin poisto:

1. Kirjaudu sisään Instagram-tilillesi käyttäen verkkoselainta tietokoneella, tabletilla tai puhelimella.

2. Klikkaa seuraavaa linkkiä siirtyäksesi suoraan tilin poisto -sivulle, tai navigoi itsesi samalle sivulle selaimen kautta.

3. Valitse ensi syy, miksi poistat tilisi pudotusvalikon kautta. Syötä tämän jälkeen salasanasi ja valitse Poista käyttäjätilini pysyvästi.

instagram tilin poistaminen: vaihe 1

Näin poistat Instagram-tilin väliaikaisesti

Instagram-tiliä ei ole pakko poistaa kokonaan, jos haluat vain pitää tauon palvelun käytöstä. Instagram tarjoaa juuri tätä käyttötarkoitusta varten käyttäjilleen mahdollisuuden tilin väliaikaiseen deaktivoimiseen. Väliaikainen tilin poistaminen sulkee sinut pois Instagramista, mutta kaikki tietosi, kuvasi, kommenttisi ja muu tiliin liittyvä säilyvät turvassa. Tilin ollessa poissa käytöstä profiilisi piilotetaan, kunnes aktivoit sen uudelleen kirjautumalla sisään.

1. Kirjaudu sisään Instagram-tilillesi selaimen kautta käyttäen tietokonetta, tablettia tai puhelinta.

2. Siirry Instagram-tilisi asetuksiin profiilisi kautta.

3. Löydät asetusten etusivun alareunasta kohdan Poista käyttäjätili väliaikaisesti käytöstä. Klikkaa tätä kohtaa.

instagram tilin poistaminen: vaihe 2

4. Seuraavaksi sinut ohjataan sivulle, jossa voit viimeistellä käyttäjätilisi väliaikaisen poiston. Valitse ensin syy tilisi deaktivoimiselle, syötä sen jälkeen salasanasi ja valitse alhaalta Poista käyttäjätili väliaikaisesti.

instagram tilin poistaminen: vaihe 3

Huomaa, että tilin väliaikainen poistaminen ei poista tietojasi Instagramin palvelimilta. Kaikki tietosi pysyvät tallessa profiiliasi myöten, ja ne kaikki on mahdollista saada näkyviin uudelleen pelkän sisäänkirjautumisen avulla.

Suojaa itsesi verkossa

Instagram-tilin poistaminen on vain yksi tapa välttää tietojenkeruuta. Sen lisäksi on olemassa monia muitakin tapoja, joilla voit suojata omaa toimintaasi verkossa ja ehkäistä tietojesi vuotamisen ulkopuolisille.

  • Hyödynnä GDPR-säädökset. GDPR on parantanut eurooppalaisten tietoturvaa verkossa. Säädösten nojalla voit esimerkiksi pyytää kaikki sinusta tallennetut tiedot, pyytää muuttamaan virheellisiä tietoja tai pyytää kaikkien sinusta tallennettujen tietojen poistamista Instagramilta tai miltä tahansa muulta sosiaalisen median palvelulta. GDPR-pyynnön avulla voit varmistaa, että tietosi todella poistetaan palvelimilta. Pelkkä käyttäjätilin poistaminen ei vielä välttämättä tarkoita, että tietosi poistettaisiin välittömästi.
  • Lue tietosuojakäytännöt ennen palveluihin rekisteröitymistä. Jos haluat tietää, mitä kaikkia tietoja sinusta kerätään ja mihin tarkoituksiin näitä tietoja käytetään, lue aina tietosuojakäytännöt tarkoin ennen mihin tahansa palveluun rekisteröitymistä.
  • Käytä VPN-palvelua. VPN-palvelun kuten NordVPN:n avulla voit salata oman selaamisesi ulkopuolisen VPN-palvelimen avulla. Internet-palveluntarjoajasi ei pääse käsiksi tietoihisi, sillä kaikki tietoliikenne ohjataan turvallisen palvelimen kautta. Samalla verkkosivustot eivät saa tietoosi IP-osoitettasi tai sijaintiasi. Lue tästä lisää siitä, mikä on VPN.

Laura Klaus
Laura Klaus successVahvistettu kirjoittaja

Laura Klaus on sisällöntuottaja, jonka uteliaisuus suuntautuu teknologiaan ja verkon tietosuojaan. Hän oppii jotain uutta joka päivä ja jakaa uudet tiedot lukijoilleen ympäri maailman.


Tilaa NordVPN-blogi