Uw IP: Unknown · Uw status: Onbeschermd Beveiligd

Hoe kun je je Instagram account verwijderen?

Feb 13, 2020 · 3 minuten lezen

Hoe kun je je Instagram account verwijderen?

Ben je Instagram zat, of is er een andere reden waarom je deze app niet meer wilt gebruiken? Door het volgen van een simpel stappenplan kun je deze populaire app binnen korte tijd verwijderen. Kun je jouw account verwijderen via je iPhone of Android, of alleen via de website van Instagram? Hier vind je niet alleen meer informatie over het verwijderen van de app, maar ook over het tijdelijk deactiveren van je account. Wat is het verschil tussen deactiveren en verwijderen? Het antwoord op deze vraag lees je hier!

Redenen om Instagram te verwijderen

Instagram is een app die door de jaren heen ongekend populair is geworden. Deze app is ideaal voor het maken en delen van foto’s op je eigen account. Ook kun je foto’s van vrienden bekijken en deze liken en daarop reageren. Instagram is steeds meer uitgebreid, onder andere met de mogelijkheid om stories te plaatsen, die na 24 uur weer worden verwijderd. De app behoort tot de een van de meest populaire social media van dit moment. Waarom zou je Instagram willen verwijderen?

  • Veelvuldig gebruik van social media als Instagram kunnen voor veel angst en onzekerheid zorgen, omdat je continu de perfecte plaatjes van anderen ziet.
  • Veelvuldig gebruik van social media als Instagram kunnen voor veel angst en onzekerheid zorgen, omdat je continu de perfecte plaatjes van anderen ziet.
  • Instagram kan verslavend werken, omdat er altijd wel nieuwe posts te zien zijn.
  • Instagram maakt onderdeel uit van Facebook. Dit bedrijf is regelmatig verwikkeld in privacyschandalen. Dit kan een reden zijn om Instagram te verwijderen.

Wat ben je kwijt na het verwijderen van Instagram?

Wat verwijder je allemaal wanneer je Instagram van je telefoon verwijdert? Je kunt de app verwijderen, maar dat betekent niet dat je account ook verdwenen is. Wanneer je jouw account wilt verwijderen, zul je alles kwijt zijn. Samen met je account worden al je foto’s en video’s, reacties en likes verwijderd die je ooit hebt geplaatst. Daarnaast verdwijnen ook al je volgers en verdwijn je uit de lijst van volgers bij andere accounts die jij op dat moment volgt. Met het definitieve wissen van je Instagram account ben je alles kwijt wat gelinkt is aan jouw account.

Zo verwijder je Instagram

Wil je Instagram verwijderen? Je kunt dit niet doen via de app van je telefoon, maar via de browser. Of je het nu doet via je smartphone of een laptop: je moet altijd de website van Instagram gebruiken voor het verwijderen, niet de app. Volg het onderstaande stappenplan om te zien hoe jij de app Instagram voorgoed verwijdert:

1. Ga naar de verwijder-pagina van Instagram;

2. Beantwoord de vraag waarom je Instagram wilt verwijderen;

3. Bevestig het verwijderen van je Instagram account;

4. Je account is nu definitief verwijderd.

instagram verwijderen

Tijdelijk je Instagram account deactiveren

Het kan ook voorkomen dat je even klaar bent met de app maar deze later weer wilt gebruiken. Je kunt je account dan tijdelijk deactiveren. Wat houdt dit in? Je account bevriest als het ware en is niet meer zichtbaar voor anderen, maar het is niet definitief verwijderd. Wanneer je weer inlogt op de app kun je de account weer herstellen en zichtbaar maken voor anderen. Hoe kun je jouw account tijdelijk uitschakelen? Dat doe je als volgt:

1. Log in op de webbrowser van Instagram;

2. Klik rechtsboven op je profielnaam;

3. Kies Edit Profile naast je profielnaam;

instagram verwijderen

4. Kies onderaan de pagina voor Temporarily disable my account;

instagram verwijderen

5. Selecteer een reden voor het tijdelijk uitschakelen van je account in het dropdownmenu. Vul opnieuw je wachtwoord in. Klik Temporarily Disable Account en bevestig je keuze: je account is nu tijdelijk uitgeschakeld.

instagram verwijderen

Het voordeel van tijdelijke deactivatie van je Instagram account

Een groot voordeel van het tijdelijk deactiveren van je account is dat je altijd weer terug kunt komen. In tegenstelling tot het definitief verwijderen, ben je met tijdelijke deactivatie niet al je foto’s en video’s kwijt. Ook je reacties, likes en volgers blijven bestaan. Jouw account is alleen niet meer beschikbaar en zichtbaar voor anderen. Wanneer jij je account weer herstelt en in gebruik neemt, is alles zoals jij het hebt achtergelaten.

Instagram account herstellen na definitieve verwijdering

Kun je je account weer herstellen wanneer je deze definitief hebt verwijderd? Dat is niet mogelijk. Doordat je alles wat aan jouw account is gelinkt verwijdert, kun je niet meer opnieuw gebruik gaan maken van je account. Wanneer je Instagram weer wilt gaan gebruiken moet je hiervoor een nieuw account aanmaken en weer opnieuw beginnen. Een account aanmaken doe je eenvoudig via de app of de website.


Ilma Voigt
Ilma Voigt successGeverifieerde schrijver

Ilma Voigt is een contentmanager met een passie voor technologie en onlinebeveiliging. Naast haar expertise in tech, is ze ook gespecialiseerd in het naar nieuwe markten brengen van cyberveiligheid.


Abonneren op NordVPN-blog