Din IP: Ukjent · Din status: BeskyttetUbeskyttetUkjent
Blogg Veiledning

Facebook: Hvordan slette kontoen?

Det er mulig å slette Facebook permanent, men du kan også velge å ikke gjøre annet enn å deaktivere Facebook. Mange velger den siste løsningen, siden det lar dem bruke tjenesten som kalles Messenger. Ved å deaktivere din Facebook-konto blir den skjult for andre brukere, og den kommer heller ikke opp i søk på nett. I tillegg kan du aktivere kontoen din igjen når du måtte ønske det. Dersom du sletter Facebook-profilen din, forsvinner alt du har der for godt. Det gjelder også bilder og meldinger.

Laura Klusaite

Laura Klusaite

Dec 12, 2021 · 5 forventet lesetid

Facebook: Hvordan slette kontoen?

De viktigste grunnene til å slette Facebook

Det er mange årsaker til at norske Facebook-brukere velger å slett kontoen sin. Her kommer noen av de mest vanlige:

  • Politisk manipulasjon: Du bekymrer deg over at Facebook brukes til politisk manipulasjon. Du har kanskje hørt at Donald Trump påvirket valget gjennom Facebook før han ble president? Det er mange som er av den oppfatning, og derfor er det forståelig at du tenker at Facebook blir politisk manipulert.
  • Facebook vet alt om deg: Rettere sagt vet Facebook alt du tillater at den skal vite om deg, og som alle andre nettsteder må du godkjenne retningslinjene og bruk av informasjonskapsler for å kunne benytte tjenesten. Ved å godkjenne disse gir du også Facebook tilgang til all informasjon om deg. Det kan kjennes ubehagelig at Facebook vet så mye om deg, men du har faktisk tillatt nettstedet å få tilgang til dine private opplysninger.
  • Redsel for å bli hacket: Du har kanskje lest om identitetstyveri, og er redd for at noen skal hacke seg inn på Facebook-profilen din og ta over? Det kan skje, men sannsynligheten er større for at noen forsyner seg av profilbildene dine og andre bilder du deler offentlig på Facebook.
  • Frykt for personvernet: Om du er redd for personvernet ditt, eller at andre overvåker deg, er det naturlig å tenke at du sletter kontoen.
  • Andre du kjenner har slettet profilen sin: Du kjenner kanskje noen som har slettet profilen sin, og begynner å få lyst til å gjøre det samme? Flere brukere går nå over til andre sosiale medier, og beholder heller alt innholdet på Instagram og Snapchat for å holde kontakten med venner og familie.

Hva er forskjellen mellom å deaktivere og slette kontoen min?

Ved å deaktivere Facebook-kontoen din, vil du fortsatt ha mulighet til å logge deg inn på profilen din igjen. Du slipper i tillegg å miste permanent tilgang til alle bilder og innlegg du har lagt ut.

Om du velger å slette Facebook-kontoen din, kan du aldri gjenopprette den igjen. Det er viktig å merke seg at bilder og informasjon om deg som andre har lagt ut på sine profiler, ikke vil bli slettet.

Hvordan deaktivere Facebook?

Om du har lyst på en pause fra Facebook, finnes det heldigvis et alternativ som lar deg deaktivere kontoen din. Profilen din kan være deaktivert så lenge du vil. Om du ikke ønsker å bruke Facbook, men ønsker å deaktivere kontoen din, bruker du følgende fremgangsmåte:

  1. Logg deg inn på nettsiden til Facebook, eller gå inn på Facebook-appen.
  2. Via nettsiden: I høyre hjørne, på toppen av siden, ser du en pil som du skal klikke på. Via appen: tre streker til høyre, nederst på siden.
  3. Velg deretter Innstillinger og personvern.
  4. Herfra velger du så Innstillinger.
  5. Opp på venstre side kommer så alternativet Facebook-informasjon, trykk på denne.
  6. Klikk på Deaktiver konto.
  7. Du får nå opp spørsmålet om å velge årsak til hvorfor du vil deaktivere kontoen.
  8. Deretter spør Facebook om du vil ha oppdateringer når vennene dine poster noe på Facebook.
  9. Velg deretter ok/deaktiver.

Slik sletter du Facebook permanent

Ved å følge veiledningen vår nedenfor finner du fremgangsmåter for hvordan du kan slette kontoen din permanent, slik at du ikke trenger å bruke Facebook mer. Det kan også hende du har andre spørsmål før du sletter. Her har vi tatt for oss de vanligste spørsmålene.

Her er fremgangsmåten som svarer på spørsmålet hvordan slette Facebook-konto:

  1. Klikk på ikonet for nedtrekksmenyen, som du finner øverst til venstre på skjermen din.
  2. Velg innstillinger og personvern, og trykk på innstillinger.
  3. slette facebook: trinn 1
  4. Det neste du må gjøre er å klikke på Din Facebook-informasjon. Denne finner du i menyen som dukker opp til høyre i skjermen din.
  5. Velg deaktivering og sletting fra menyen som kommer opp midt på skjermen din.
  6. slette facebook: trinn 2
  7. Klikk på vis og velg slette konto for godt.
  8. slette facebook: trinn 3

Så snart du har fullført prosessen vil kontoen din være slettet. Det vil si at den egentlig ikke blir slettet før det har gått 30 dager. I løpet av denne perioden er kontoen din skjult for alle andre, men du har mulighet til å aktivere den igjen dersom du ombestemmer deg. Etter at denne perioden er over, vil kontoen din være slettet for godt.

Hvordan laste ned innhold før jeg sletter Facebook?

Dersom du ønsker å laste ned informasjon du har på kontoen din før du sletter den, kan dette gjøres på følgende måte:

  1. Klikk på triangelet øverst til høyre (trekanten som peker nedover), velg innstillinger og personvern, og trykk på innstillinger.
  2. Til venstre på skjermen dukker det opp en meny, og der velger du din Facebook-informasjon.
  3. Deretter kan du klikke på last ned informasjonen din.

Hvor synlig er Facebook-kontoen etter jeg har slettet den?

Etter at du har valgt «slett konto» på Facebook, vil det fortsatt finnes noe informasjon som kan være synlig. Meldinger du for eksempel har sendt til venner eller andre på Facebook vil fortsatt være synlig. Dessverre vil ikke denne informasjonen forsvinne med det første, men du kan være sikker på at din private konto ikke lenger er synlig på Facebook. 90 dager etter at du slettet kontoen din vil alle innleggene du postet være helt slettet fra Facebook.

Hvordan slette bilder eller innlegg som andre har lagt ut av meg?

Hvis noen av vennene dine har lagt ut informasjon om deg, enten det er bilder eller innlegg, vil den raskeste løsningen være å kontakte den ansvarlige og be vedkommende om å slette dette. Forklar at du ikke lenger ønsker å eksponere deg på nett. Dersom du ikke oppnår kontakt med personen som har publisert informasjonen om deg, eller de ikke vil ta det bort, kan du rapportere dette til Facebook. Her er fremgangsmåten for hvordan du kan innrapportere til Facebook:

  1. Denne lenken (trygg lenke) er stedet du kan gå for å rapportere innholdet.
  2. Fyll ut de nødvendige feltene som skjemaet ber om.
  3. Send deretter inn til Facebook.

Om noen deler bilder av deg uten ditt samtykke, kan du få bistand fra advokat eller du kan kontakte en organisasjon som Nettslett som kan hjelpe deg videre.

Vil meldingene mine bli slettet hvis jeg fjerner Facebook-kontoen min?

Det er ikke alle meldinger som vil slettes dersom du fjerner Facebook-kontoen din. Som nevnt over vil meldinger som er sendt til venner og andre, fortsatt være synlige.

Oppsummering: Hva med de andre profilene mine på sosiale medier?

Det er fullt forståelig at du ønsker å slette din sosiale profil helt fra nett. Husk også at du dermed mister referansepunkt til mulige arbeidsgivere. Jo mindre synlig du er på nett, desto vanskeligere vil det være å få arbeid innenfor markedsføring og salg. I disse bransjene er det synlighet som teller.

Om du søker jobb innenfor andre bransjer hvor en synlig, sosial profil ikke har betydning, er det ingenting i veien for å slette din sosiale profil på nett. Her finner du ut hvordan du sletter Snapchat-profilen din, og her finner du veiledning til hvordan du sletter din Instagram-profil.

Nettsikkerhet begynner med et klikk.

Hold deg trygg med verdens ledende VPN