Din IP: Ukjent · Din status: BeskyttetUbeskyttetUkjent

Slik deaktiverer eller sletter man Facebook Messenger

Det kan være utfordrende å deaktivere eller slette Facebook Messenger, siden deaktivering av Facebook-kontoen ikke automatisk deaktiverer Messenger.

Slik deaktiverer eller sletter man Facebook Messenger

Derfor kan det være lurt å slette Facebook Messenger

Facebook Messenger regnes ikke som privat. Tjenesten lagrer den samme personlige informasjonen som Facebook, også etter at kontoen din er deaktivert. Her er noen grunner til at du bør vurdere å slette Facebook Messenger:

  • Facebook deler informasjonen din. Problemet er ikke bare at Facebook sitter på omfattende informasjon om deg, men at de er villige til å selge denne informasjonen videre. Det finnes ingen måte å forhindre Facebook i å dele dataene dine.
  • Facebook tjener på innsamling av brukerdata. Cambridge Analytica-skandalen avdekket Facebooks tvilsomme datahåndtering og resulterte i at brukere ble mer bekymret for personvernet sitt. Facebook regnes nå som en av de verste appene når det gjelder sikkerhet og personvern.
  • Datainnbrudd. Gjennom årene har Facebook hatt flere omfattende datainnbrudd. Dette skaper usikkerhet rundt sikker lagring av informasjon.
  • Facebook Messenger er ikke privat. Messenger rangeres lavt blant sikre kommunikasjonsplattformer på grunn av sporing, manglende kryptering og at den har adgang til kameraet, mikrofonen og alle kontaktene som er lagret på telefonen din.
  • Stengt for innsyn. Kildekoden for Messenger er ikke åpen for uavhengig gjennomgang. Sikkerheten er heller ikke godt nok dokumentert.
  • Andre alternativer. Selv om man kan beskytte Facebook-kontoen, finnes det sikrere meldingsapplikasjoner som ivaretar personvernet langt bedre.

Kan jeg slette Messenger uten å slette Facebook?

Nei, dette er ikke mulig, dersom Messenger er knyttet til Facebook-kontoen din. Tidligere var det mulig bruke Messenger som en uavhengig app uten at kontoen var knyttet til Facebook, men dette er ikke tilfellet lenger. Du må altså slette Facebook først for å kunne slette Messenger.

Kan jeg deaktivere Messenger uten å deaktivere Facebook?

Årsaken til at Messenger ikke lar seg deaktivere, er mest sannsynlig at Facebook-kontoen fremdeles er aktiv. For å deaktivere Messenger må først Facebook-kontoen deaktiveres. Ønsker man å bli mindre distrahert av Messenger uten å måtte slette kontoen, kan man skjule status og slå av varsler. Da vil man ikke motta meldinger eller være synlig for andre.

Hvordan skrur man av Facebook Messenger?

  1. Trykk på menyen øverst i venstre hjørne.
  2. Trykk på “Aktiv-status”.
  3. Bruk bryteren øverst på skjermen for å skru funksjonen “Vis når du er aktiv” på eller av.

Du vil nå bli vist som inaktiv. Du kan også slå av varsler ved å:

  1. Navigere til “Varsler og lyder”.
  2. Bruke bryteren øverst på skjermen for å skru av varslinger.

Slik sletter du Messenger-kontoen din

Etter å ha sett på hvordan man deaktiverer Messenger, la oss se på hvordan man sletter kontoen permanent. For å slette Facebook Messenger-kontoen helt fra iPhone eller Android, kan du gjøre følgende:

  1. Trykk på menyen øverst i venstre hjørne.
  2. Trykk på tannhjul-ikonet for å åpne kontoinnstillinger.
  3. Trykk på “Kontosenter”.
  4. Trykk på “Personlig informasjon”.
  5. Trykk på “Eierskap og kontroll over konto”.
  6. Trykk på “Deaktivering eller sletting”.
  7. Til slutt, trykk på “Slett konto”, på “Fortsett” og følg instruksjonene for å fullføre slettingen av kontoen.

Når sletteprosessen først er startet, lar ikke kontoen seg reaktivere eller gjenopprette. Alt innhold publisert på Facebook går tapt. Det anbefales derfor å laste ned ønskede bilder og innlegg før du starter denne prosessen.

Å slette Facebook Messenger er et godt tiltak for å bedre personvernet på sosiale medier. For ytterligere tips om personvern på andre plattformer, anbefales det å se på våre råd om sosiale medier og personvern.

De beste alternativene til Facebook Messenger

  • Signal er et godt alternativ for de som verdsetter personvern og funksjonalitet. Tjenesten tilbyr SMS, videosamtaler, gruppesamtaler, fildeling og meldinger som forsvinner. Signal bruker i tillegg sterk kryptering, lagrer ikke brukerdata og har åpen kildekode.
  • Wickr er en annen sikker meldingsapp, hvor all data slettes automatisk uten å lagres. Registrering krever ikke telefonnummer eller e-postadresse. Dette gir solid personvern og sikkerhet, men den er mindre brukervennlig enn andre apper.
  • Telegram. Selv om Telegram har noen svakheter, er den bedre enn Messenger på personvern. Telegram har forsvinnende meldinger, brukervennlighet og kryptering, dog ikke aktivert som standard. Kildekoden er ikke åpen for offentlig gjennomgang.

Slik beskytter du personvernet ditt og holder deg trygg på nett

Å deaktivere Facebook Messenger er en god start for å beskytte personvernet ditt på nett. Her er flere måter du kan hindre sporing fra tredjeparter og holde deg trygg på nett.

  • Bruk en VPN. Uansett hvilken meldingsapp du velger å bruke, anbefales det sterkt å benytte VPN, spesielt på offentlige nettverk.
  • Legg ut mindre på nettet. Ved å begrense mengden personlig informasjon du har på nettet, unngår du målrettet reklame og svindelforsøk.
  • Administrer innstillingene dine på sosiale medier. Hvis du har slettet Facebook, men fortsatt bruker andre sosiale medier, sørg for å endre profilinnstillingene dine. Du bør for eksempel skru av stedssdeling, synkroniserte apper og lignende bør skrus av, og tofaktorautentisering bør aktiveres.
  • Sjekk tillatelser for apper. Gå gjennom apptillatelser og vurder å fjerne eller begrense tilgangen for apper du ikke lenger bruker eller stoler på.
  • Hold programvare oppdatert. Hold operativsystem, nettleser og annen programvare oppdatert til enhver tid. Utviklere oppdaterer disse kontinuerlig for å tette sikkerhetshull. Ved å oppdatere jevnlig, hindrer man at hackere klarer å utnytte gamle sårbarheter.
  • Bruk Facebooks hemmelige samtalefunksjon. Hvis du har slettet Facebook, er det veldig bra. Men Facebook har også en lite kjent samtalefunksjon med kryptering. Selv om det anbefales å holde seg unna Facebook, kan denne hemmelige funksjonen beskytte personvernet til de som velger å bruke tjenesten. Men dette er en skjult funksjon som kan være vanskelig å finne.

Uansett om du har bestemt deg for å slette Facebook Messenger eller ikke, er personvern og sikkerhet på nett viktigere enn noensinne. De fleste tilbringer mye tid på nett daglig, noe som øker risikoen for å bli utsatt for et angrep. Det essensielle er å utvise varsomhet, beskytte sensitiv informasjon og gjøre det vanskelig for cyberkriminelle å få tilgang. Man bør være kritisk og benytte de verktøy som finnes for å styrke sikkerheten på nett. Ved å ta personvern på alvor og implementere gode rutiner, kan man bedre beskytte seg i den digitale hverdagen.

Nettsikkerhet begynner med et klikk.

Hold deg trygg med verdens ledende VPN


Personvernet ditt er viktig for oss

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for å gi deg en tryggere og mer personlig opplevelse. Ved å tillate samtykker du til bruken av informasjonskapsler for annonser og analyser i tråd med våre Retningslinjer for informasjonskapsler.