Din IP-adress: Okänd · Din status: SkyddadOskyddadOkänd

Hur ta bort Skype konto

Skype är en av de mest populära kommunikationsapparna i världen. Här kan du ringa, chatta och genomföra videosamtal, tillsammans med många andra funktioner.

Ugnė Zieniūtė

Ugnė Zieniūtė

Hur ta bort Skype konto

Men du kanske har tröttnat på Skype? Vill du inte längre se notifikationer och ha möjlighet att logga in på ditt konto? Då kan det vara en bra idé att antingen avsluta ditt konto, eller att göra dig av med appen på ditt skrivbord eller telefon.

Detta gäller självklart även om ditt barn eller familjemedlem säger något i stil med “jag behöver hjälp med att ta bort mig från internet“, varav detta i sådana fall är ett steg i rätt riktning.

Ta bort Skype konto permanent

Ibland kan det vara klurigt att avsluta en prenumeration eller att ta bort ett konto, vilket även är fallet med Skype. Här behöver du följa ett flertal steg, något som kan vara ganska svårt om du inte vet vad du ska leta efter. Men det behöver inte vara särskilt komplicerat, och du behöver i de flesta fall endast genomföra några få enkla steg för att ta bort ditt konto permanent.

Oroa dig inte, vi hjälper dig gärna genom hela processen!

Hur ta bort Skype konto på datorn

För att ta bort ditt konto måste du genomföra följande steg:

  1. Starta Skype på din dator
  2. Klicka på ditt namn i det övre vänstra hörnet och klicka på inställningar
  3. Bläddra sedan ner och klicka på “Ta bort ditt konto”
  4. Ange ditt lösenord för att bekräfta
  5. Fyll i anledning och annan information

Kom ihåg att du tar bort hela ditt Microsoft-konto när du gör på det här sättet.

Hur ta bort Skype konto men behålla Microsoft-kontot

Skype är en tjänst som ägs av Microsoft, och som vi alla vet kan det vara klurigt att ta bort en av deras tjänster utan att även ta bort alla andra. Med tanke på hur många tjänster de erbjuder är sannolikheten hög för att du vill fortsätta använda en av deras tjänster, medan du är klar med de andra.

Du kan för närvarande inte ta bort ditt Skype-konto, men på samma gång behålla tillgången till de andra tjänsterna som Microsoft erbjuder, hela ditt Microsoft-konto blir istället borttaget. Du kan dock ta bort appen från din dator eller mobil, och på så sätt minska exponering.

Du kan självklart även ta bort alla meddelanden som du har skickat och tagit emot i appen, och tömma ditt konto på information.

Hur ta bort Skype-meddelanden

Om du inte längre tänker använda tjänsten, eller att du helt enkelt vill ta bort tidigare meddelanden så är detta möjligt.

För att ta bort meddelanden på datorn behöver du göra följande:

  1. Gå in på den konversation vars meddelanden du vill ta bort
  2. Hitta de meddelanden du vill ta bort
  3. Klicka på de tre små prickarna bredvid meddelandena och välj “Ta bort”

Klart!

Om du vill ta bort meddelanden via mobilen genomför du samma steg som ovan, men byter ut punkt tre mot följande: håll fingret på meddelandet. Efter ett tag kommer några alternativ att komma fram. Här trycker du på “Ta bort”, sedan är det klart!

Hur man säger upp en prenumeration

Om du betalar för att använda Skype kommer du säkerligen att vilja säga upp prenumerationen när du slutar använda den, eller hur? För att göra det måste du göra följande:

  1. Logga in på ditt konto hos Microsoft
  2. Tryck på “Tjänster och prenumeration”
  3. Klicka på “Stoppa återkommande fakturering eller avbryt en prenumeration”
  4. Avsluta din Skype-prenumeration

Följ sedan de anvisningar som du får se, och slutligen får du en bekräftelse via mail när du har sagt upp din prenumeration.

Tar Skype bort inaktiva konton?

Ditt Skype-konto blir inte längre borttaget vid inaktivitet. Så var fallet förr, men sedan tjänsten numera går under Microsofts vingar kommer ditt konto inte att bli borttaget för att du är inaktiv.

Därmed kan du vara inaktiv hur länge som helst, utan att behöva oroa dig för att ditt konto ska bli borttaget.

Hur vet man om Skype-kontot är borttaget?

När du har tagit bort ditt konto ger Microsoft dig en 60 dagar lång möjlighet att komma tillbaka till ditt gamla konto. Om du loggar in på ditt konto under denna tid kommer du att återfå ditt konto, precis som det var innan du tog bort det.

Efter dessa 60 dagar kommer kontot inte längre gå att återskapa, och du kommer inte kunna logga in på ditt gamla konto. Därmed vet du att ditt konto är helt borttaget när du inte längre kan logga in på det.


Ugnė Zieniūtė
Ugnė Zieniūtė Ugnė Zieniūtė
success Verifierad författare
Ugnė Zieniūtė är content manager hos NordVPN, och hon gillar att studera de senaste trenderna inom cybersäkerhet. Hon anser att alla bör värna om sin säkerhet online, så hon vill gärna dela värdefull information med läsarna.