Your IP: Unknown · Your Status: ProtectedUnprotectedUnknown

Skip to main content

Slik installerer du en VPN på ruteren din

Å installere en VPN-app på smarttelefonen, bærbar PC eller nettbrett er en fin måte å forbedre sikkerheten og personvernet ditt på. Men hvis du vil beskytte hele nettverket og spesielt enheter som ikke støtter VPN-funksjonalitet, kan du installere VPN på ruteren din. I denne artikkelen vil vi diskutere fordeler og ulemper med en ruter med VPN og forklare hvordan du setter den opp hjemme.

Slik installerer du en VPN på ruteren din

Hva er en VPN ruter?

En ruter med VPN fungerer akkurat som en vanlig VPN. Trafikken din blir omdirigert gjennom en VPNs servere, slik at du kan surfe på nettet helt uforstyrret. All aktiviteten din vil være skjult for alle som prøver å spionere på deg, enten det er småtyver til datahamstringsselskaper.

Grunnen til at du vil ha en VPN på ruteren din er for å gi omfattende sikkerhet når du surfer på nett. Når du har satt opp en VPN på ruteren din, som for eksempel D link, vil alle tilkoblede enheter få fordelene med VPN-beskyttelse. Det inkluderer enheter som vanligvis ikke har muligheten til å bruke VPN programvare til det fulle, som mange smarte hjemme enheter. Her er en video som forklarer nøyaktig hvordan en ruter med VPN fungerer.

Hvordan fungerer en ruter med VPN?

En VPN oppretter en kryptert forbindelse mellom en enhet og internett, og beskytter surfeaktiviteten din mot nysgjerrige øyne. Om du trenger å vite mer om hvordan bruke VPN, finner du mer her. Du kan bruke en VPN for hjemmenettverkssikkerhet ved å konfigurere en på ruteren din. Her kan du finne ruter IP.

Når du har satt opp en ruter med VPN, som D link, vil trafikken sendes gjennom den krypterte tunnelen for hver enkelt enhet som er koblet til ruteren din. PC-en din, den bærbare datamaskinen, underholdningssystemet hjemme og til og med den smarte IoT-brødristeren din.

vpn ruter

Ruter med VPN: fordeler og ulemper

FordelerUlemper
Beskytter hele nettverket dittDet er vanskeligere å administrere VPN-innstillingene
Sikrer enheter som ikke støtter VPNMulighetene for konfigurering og kryptering avhenger av type ruter du har
oble til flere enheterTrafikken mellom enhetene og ruteren er ikke kryptert
vpn ruter

Fordeler

Sikkerhet og personvern er alltid aktivert

Med en ruter med VPN, som D link, vil du alltid være koblet til VPN-serveren. Du vil aldri glemme å sikre deg selv fordi du vil være en del av VPN-beskyttelsen så lenge ruteren din fungerer. Hvis noen av enhetene dine starter automatiske tilkoblinger, som kontosaldo-oppdateringer for en personlig økonomiapp, vil de være sikret selv om du sover. En D link fungerer veldig bra til dette formålet.

Ekstra sikkerhet i hjemmet

VPN-servertilkoblingen er alltid på og vil gjelde for alle enhetene dine som er koblet til ruter med VPN som du har hjemme. Den vil dekke nye enheter du får uten ekstra oppsett, og den vil til og med dekke gjestene dine når de besøker og ber om Wi-Fi-passordet ditt.

Sikrer enheter som ikke støtter VPN

Det er mange Wi-Fi-tilkoblede enheter som ikke støtter VPN-dekning alene, men som absolutt kan dra nytte av det. Sikkerhet er alltid viktig, uansett hvilken enhet du bruker.

Koble til flere enheter

NordVPN lar deg koble til opptil 10 enheter, noe som allerede er mer enn nok for de fleste brukere. Men visste du at den aktiverte NordVPN-ruteren kun telle som én enhet? Hvis den bærbare datamaskinen, smarttelefonen og stasjonære PC-en din kobles til over din VPN-aktiverte ruter, er det fortsatt teknisk sett bare én enhet tilkoblet. Det er ikke en god idé å misbruke denne funksjonen fordi tilkoblingshastigheten og stabiliteten din kan lide, men det er en enkel måte å utvide antall enheter NordVPN-abonnementet ditt dekker.

Ulemper

Det blir vanskeligere å administrere VPN-innstillingene

Fordi ruteren din ikke har sitt eget brukergrensesnitt (utover noen få enkle knapper), må du få tilgang til den via en annen enhet for å justere VPN-innstillingene dine. Å slå VPN-tunnelen på og av eller endre landet den er koblet til er mye mer praktisk ved å bruke NordVPN sin app. Det er fortsatt mulig på ruteren din, men ikke like praktisk.

Mulighetene for konfigurering og kryptering avhenger av type ruter du har

De fleste rutere mangler kraften til å kjøre noe mer enn de mest grunnleggende krypterings- eller tunnelprotokollene. Det kan være lurt å oppgradere til en ruter med VPN som støtter sikrere protokoller eller bare undersøke hva den valgte protokollen gjør og ikke beskytter deg mot.

VPN er designet for å blokkere innkommende, uautoriserte forbindelser

I sin natur er en VPN designet for å blokkere innkommende uautoriserte tilkoblinger. Du vil ha lettere for å starte tilkoblinger ved å bruke den bærbare datamaskinen, datamaskinen eller smarttelefonen din for å omgå denne begrensningen fordi de har brukergrensesnitt. De mindre tilgjengelige enhetene dine, som ruteren din, vil sannsynligvis forbli utilgjengelige fra utsiden siden de ikke kan starte tilkoblinger. Dette gjelder imidlertid ikke for automatiserte prosesser på brukerenheter – datamaskinen din vil fortsatt motta e-poster og varsler.

Trafikken mellom enhetene og ruteren er ikke sikker

Fordi krypteringen skjer på ruteren, vil ikke trafikken mellom enheten og ruteren være kryptert. Hvis du har et sikkert Wi-Fi-oppsett hjemme, og de mobile enhetene dine ikke er satt til å koble til andre nettverk automatisk, bør ikke dette være et stort problem. Dette blir kun et alvorlig sikkerhetsproblem hvis tilfeldige fremmede klarer å koble seg til nettverket ditt.

Ulike type VPN rutere

  • Rutere som støtter en VPN-leverandør.
  • Rutere som trenger å oppgradere programvaren for å installere en VPN-leverandør.
  • Rutere som allerede kommer med en bestemt VPN-tjeneste forhåndsinstallert.
  • VPN-ruterbokser som er designet for å koble til ruteren din.

Som du kan se, finnes det forskjellige typer VPN-rutere, og de har alle fordeler og ulemper. Å ha en VPN-tjeneste forhåndsinstallert er den enkleste måten å sikre nettverket på, siden du ikke trenger å gjøre noen ekstra konfigurasjon. Men hvis du trenger å oppgradere fastvaren din for å bruke en VPN, tar det mer tid og krever noen tekniske ferdigheter.

Hvis ruteren din støtter en VPN-leverandør, tar det ikke mer enn et par minutter å sette opp en VPN.

Hvordan vet jeg om ruteren min er kompatibel med en VPN?

Før du går videre, er det viktig å sørge for at du har en støttet ruter som er kompatibel med en VPN. Ikke alle rutere er det. Mange anbefaler D link som frittstående ruter kompatibel med VPN.

For å finne ut mer om kompatibilitet, sjekk bruksanvisningen som kan ha fulgt med ruteren. Hvis du ikke mottok noen manual, eller hvis du har forlagt den, bør du kunne finne informasjonen du trenger på nettet. Bare søk etter navnet på ruteren din og «VPN-kompatibilitet».

PROFFTIPS: Hvis du kjøper en ny ruter, kan det være lurt å sjekke at den er kompatibel med en VPN før du kjøper den. Det er mange gode VPN rutere for hjemmet på markedet.

Det er verdt å merke seg at de fleste ISP-rutere og modemer ikke støtter en VPN-tilkobling. Du kan imidlertid kombinere et ISP-modem med en VPN-støttet ruter for at en VPN skal fungere.

Hvis du leter etter en ruter med VPN, finner du noen forslag som kan være til nytte for både hjemmebrukere og små og mellomstore bedrifter:

  • Linksys WRT 3200 ACM
  • Asus RT-AC86U
  • Teltonika RUTX11
  • Netgear Nighthawk X10 AD7200
  • D link DIR-885L/R-router

Slik setter du opp en VPN på ruteren dine

sette opp vpn på ruter

Det første du må gjøre er å velge en VPN som støtter rutertilkoblinger. Og hvis du vil ha den beste VPN-en på markedet, så er NordVPN et trygt valg.

Deretter må du se om ruteren din støtter VPN. For å finne ut om ruteren din kan kjøre NordVPN, kan du se på veiledningssiden vår og finne ruterens merke og modell. Her vil du også finne D link, som er en trygg variant å velge. Det er også noen rutere som inneholder instruksjoner for NordVPN-ruteroppsett. Du kan også finne en forhåndskonfigurert VPN ruter hvis du leter godt nok.

Spesifikasjonene for hvordan du installerer ruter med NordVPN vil variere mellom merker og modeller, men de generelle trinnene vil være som følger:

1. Logg inn på ruteren din

Hvis du vil lære hvordan du bruker en VPN og ruter med VPN, som D link modellen, må du starte med å logge på ruteren og justere innstillingene. Du må få tilgang ved å bruke produkthåndboken eller tjenesteleverandøren din, slik at du kan gjøre endringene du trenger for å installere en VPN på ruteren din.

For de fleste rutere må du starte med å skrive inn IP-adressen i nettleserens søkefelt og logge på (her er hvordan du finner ruterens IP-adresse hvis du ikke vet den). Hvis du aldri har logget på ruteren din, vil dette være en flott mulighet til å endre passordet ditt også (her er hvordan du lager et sikkert passord) fordi mange blir levert med fabrikkstandard passord som er superenkle å hacke!

2. Konfigurer ruteren din

Trinnene du tar for å konfigurere ruteren din, avhenger helt av ruterens fastvare. Noen rutere, som mange av de som tilbys av Asus, har integrert VPN-funksjonalitet. For å sette opp en VPN-tilkobling på en slik ruter, bør du vanligvis:

  1. Åpne nettleseren som er koblet til enhetens nettverk.
  2. Skriv inn ruterens påloggingsinformasjon (brukernavn og passord).
  3. Velg «Avansert», «Avansert oppsett» eller en lignende seksjon og finn og aktiver VPN-alternativet der.

Vær oppmerksom på at arbeidsflyten kan variere litt avhengig av rutermodellen din.

3. Test den

Når du har fullført konfigurasjonsprosessen for ruterens VPN, må du teste den for å se om tilkoblingen fungerer. Du vil kunne logge på ruteren når som helst (hjemmefra) for å justere innstillingene dine. Men det vil fortsatt være mindre praktisk enn å bruke en av NordVPN sine apper. Husk at du ikke trenger en veldig spesiell ruter, for de fleste vil kunne inkludere en VPN-beskyttelse. Blant annet vil D link passe godt som VPN ruter.

Vet du fortsatt ikke hvordan du installerer en VPN på ruteren din?

Hvis du opplever problemer og ikke vet hvordan du installerer en VPN, er det ikke noe problem. NordVPN har prisvinnende kundestøtte som er døgnåpent, og tilgjengelig på flere språk. Hvis disse tipsene ikke hjalp deg, og du fortsatt ikke finner ut av det, vil ekspertene våre hjelpe deg med å finne en måte å sette NordVPN på ruteren din. Ta kontakt med dem på support@nordvpn.com eller gjennom live chat eller andre tilgjengelige måter her.

Tips til hvordan du bruker ruter med VPN

Unngå unødvendig dobbel dekning

Når NordVPN jobber på ruteren din og ute av syne, kan du glemme at den er slått på. Hvis du bruker NordVPN på en annen enhet mens du er hjemme, vil din NordVPN-krypterte tunnel fortsatt sendes gjennom den krypterte tunnelen som er satt opp på ruteren din. Dette kan være en kraftig og nyttig funksjon når du bruker vår Double VPN-innstilling, men NordVPN ble ikke designet for å fungere på denne måten gjennom VPN-ruteren din. For å unngå betydelige hastighetsreduksjoner eller ustabilitet, bruk en eller annen metode for å koble til NordVPN sine servere.

Bokmerke ruteren innstillingsside

Det kan være upraktisk å koble til ruteren for å endre innstillingene, men du kan bokmerke adressen for å gjøre denne delen litt enklere.

For å unngå dobbel dekning, konfigurer en separat ruter

De fleste enheter du har med deg gjennom dagen (telefoner, bærbare datamaskiner og nettbrett) vil kunne støtte en VPN-app. Dette vil holde deg trygg mens du er utenfor huset, men hvis du glemmer å slå av appen i hjemmet ditt, kan de to overlappende VPN-tilkoblingene føre til et fall i internetthastigheten.

Hvis du har to rutere, kan du koble telefonen eller nettbrettet til den som ikke er konfigurert med VPN. I mellomtiden kan alle enhetene dine som ikke støtter en VPN-app (noen smart-TVer og spillkonsoller, for eksempel) kjøre på VPN ruteren din. All maskinvaren din vil være beskyttet, uten å risikere noen reduksjon i hastighet.

Sjekk ut NordVPN-anmeldelser for å finne ut mer om hva andre synes om hvordan det er å bruke NordVPN. Enten du er på ruteren din eller andre enheter, vil NordVPN holde deg sikker og privat på nettet. Kom i gang i dag og bruk en NordVPN-kupong for å finne den beste VPN avtalen.

Nettsikkerhet begynner med et klikk.

Hold deg trygg med verdens ledende VPN